Ο τέλειος μεζές!

Η συνταγή της ημέρας: Συκωτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μαύρης μπίρας

27/05/19 • 11:58 | UPD 27/05/19 • 12:15

Newsroom eleftherostypos.gr

Συκωτάκια κοτόπουλου μπαίνουν σε μαύρη μπίρα, δίνοντας ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί!

Ο Χρήστος Αθανασιάδης φτιάχνει τον πιο τέλειο μεζέ… Σερβίρει συκωτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μαύρης μπίρας, σκέτο λουκούμι!

Υλικά

150 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμ. μουστάρδα Dijon
20 γραμμ. κάπαρη ξεπλυμένη, ψιλοκομμένη
50 γραμμ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
400 γραμμ. συκωτάκια κοτόπουλου
150 γραμμ. μαύρη μπίρα
4 φέτες γερμανικό ψωμί με προζύμι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα 100 γραμμ. βούτυρο με τη μουστάρδα, την κάπαρη, τον μαϊντανό και τα αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε μια λεπτή στρώση ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και, όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίχνετε τα συκωτάκια μέσα.

Δεν τα ανακατεύετε μέχρι να χρυσαφίσουν. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 με 3 λεπτά ακόμα, σβήνετε με τη μαύρη μπίρα και προσθέτετε τα υπόλοιπα 50 γραμμ. βούτυρο ώστε να δημιουργηθεί μια σκούρα μαύρη σάλτσα.

Εν τω μεταξύ, φρυγανίζετε το ψωμί στο φούρνο ή στη σχάρα και περνάτε και τις 2 μεριές με το αρωματικό βούτυρο μουστάρδας όσο το ψωμί είναι ακόμα ζεστό.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο