Σπιτική!

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολη μανιταρόπιτα με τυριά

16/05/19 • 10:55 | UPD 16/05/19 • 12:11

Newsroom eleftherostypos.gr

Γκούντα, κασέρι, μπέικον, κρέμα γάλακτος, νοστιμίζουν ακόμη περισσότερο αυτή την εύκολη μανιταρόπιτα με τυριά!

Η πιο εύκολη μανιταρόπιτα με τυριά για μία απολαυστική ημέρα! Αξίζει να μπείτε στην κουζίνα για να τη φτιάξετε…


Υλικά

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
½ κιλό μανιτάρια
200 γραμμ. τριμμένο γκούντα
200 γραμμ. τριμμένο κασέρι
20 φέτες μπέικον
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 ml φρέσκο γάλα

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα μανιτάρια και το μπέικον και τα τσιγαρίζετε με λίγο λάδι. Αφού κρυώσουν λίγο τα μανιτάρια και το μπέικον, ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα τυριά, το μίγμα που τσιγαρίσατε, την κρέμα γάλακτος και το 1 αυγό (χτυπημένο) και τα ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε το ταψί και αφού έχετε αφήσει το φύλλο να ξεπαγώσει, στρώνετε τα μισά σε ένα ορθογώνιο ταψί λίγο μικρότερο από το φύλλο, ώστε να μπορεί να γυρίσει στο πλάι και να κλείσει η πίτα.

Ρίχνετε το μίγμα και μετά σκεπάζετε με προσοχή με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο