Στο τηγάνι

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και γραβιέρα

15/05/19 • 11:47 | UPD 15/05/19 • 11:51

Newsroom eleftherostypos.gr

Πράσινο κολοκύθι, μυρωδικά, ελληνική φέτα και γραβιέρα πλάθονται σαν ζύμη και τηγανίζονται! Οι κολοκυθοκεφτέδες θα σας κερδίσουν.

Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές, οι κολοκυθοκεφτέδες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για παγωμένη μπύρα ή ούζο.

Υλικά

1 κιλό κολοκύθια
½ μάτσο άνιθο
1 μάτσο δυόσμο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
150 γραμμ. φέτα τριμμένη
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
3 αβγά
2 πρέζες αλάτι
50 ml ελαιόλαδο
100 γραμμ. αλεύρι
20 γραμμ. κορν φλάουερ

Διαδικασία

Πλένετε και τρίβετε τα κολοκύθια, ρίχνετε το αλάτι και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Στύβετε τα κολοκύθια για να βγάλουν όλο το περιττό υγρό τους.

Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και το κορν φλάουερ, τα οποία τα προσθέτετε σταδιακά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

Πλάθετε και τηγανίζετε σε αρκετό καυτό λάδι, το οποίο θα καλύπτει τους κολοκυθοκεφτέδες.

Copy link
Powered by Social Snap