Παραδοσιακό & πεντανόστιμο

Η συνταγή της ημέρας: Χωριάτικο γιουβέτσι από τον Χρήστο Αθανασιάδη

14/05/19 • 12:20 | UPD 14/05/19 • 12:29

Newsroom eleftherostypos.gr

Κότσια από κατσικάκι και κριθαράκι μπαίνουν στη γάστρα και συνθέτουν ένα υπέροχο χωριάτικο γιουβέτσι, που σερβίρεται ιδανικά με τυρί.

Ο καταξιωμένος σεφ Χρήστος Αθανασιάδης σερβίρει υπέροχο, σπιτικό και χωριάτικο γιουβέτσι με κριθαράκι.


Υλικά

3 κατσικίσια κότσια
200 γραμμ. κριθαράκι Κερκίνης
300 γραμμ. ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γραμμ. ελαιόλαδο
1 κανελόξυλο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι & πιπέρι
Νερό

Διαδικασία

Βάζετε στη γάστρα το κρέας με τα μυρωδικά, την ντομάτα, τα κρεμμύδια και σκόρδα. Καλύπτετε με νερό και ψήνετε, με το καπάκι, για 1 ώρα.

Όταν δείτε ότι το κρέας είναι τρυφερό, προσθέτετε το κριθαράκι, αλατοπίπερο και αν χρειάζεται νερό.

Ψήνετε για 20-25 λεπτά περίπου, με ανοιχτή την γάστρα να πάρει χρώμα.

Copy link
Powered by Social Snap