Παραδοσιακό & πεντανόστιμο

Η συνταγή της ημέρας: Χωριάτικο γιουβέτσι από τον Χρήστο Αθανασιάδη

14/05/19 • 12:20 | UPD 14/05/19 • 12:29

Newsroom eleftherostypos.gr

Κότσια από κατσικάκι και κριθαράκι μπαίνουν στη γάστρα και συνθέτουν ένα υπέροχο χωριάτικο γιουβέτσι, που σερβίρεται ιδανικά με τυρί.

Ο καταξιωμένος σεφ Χρήστος Αθανασιάδης σερβίρει υπέροχο, σπιτικό και χωριάτικο γιουβέτσι με κριθαράκι.


Υλικά

3 κατσικίσια κότσια
200 γραμμ. κριθαράκι Κερκίνης
300 γραμμ. ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γραμμ. ελαιόλαδο
1 κανελόξυλο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι & πιπέρι
Νερό

Διαδικασία

Βάζετε στη γάστρα το κρέας με τα μυρωδικά, την ντομάτα, τα κρεμμύδια και σκόρδα. Καλύπτετε με νερό και ψήνετε, με το καπάκι, για 1 ώρα.

Όταν δείτε ότι το κρέας είναι τρυφερό, προσθέτετε το κριθαράκι, αλατοπίπερο και αν χρειάζεται νερό.

Ψήνετε για 20-25 λεπτά περίπου, με ανοιχτή την γάστρα να πάρει χρώμα.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο