Ζουμερό

Η συνταγή της ημέρας: Συκώτι στη σχάρα από τον Πέτρο Συρίγο

12/05/19 • 11:47 | UPD 12/05/19 • 13:30

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγους μαρινάρει το συκώτι και το ψήνει με τον πιο τέλειο τρόπο, ώστε να είναι μαλακό και να μην έχει καμία οσμή.

Ο Πέτρος Συρίγος ανάβει φωτιά και ψήνει κομμάτια συκωτιού! Το αποτέλεσμα γευστικότατο και μαλακό.

Υλικά

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 κρασοπότηρο ξίδι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη ή θυμάρι
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το συκώτι σε φέτες. Το βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ξίδι και το κρασί, το σκεπάζετε με ένα καπάκι και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4-5 ώρες.

Έπειτα στραγγίζετε καλά το συκώτι, το τοποθετείτε πάνω σε τριπλό απορροφητικό χαρτί και το σκουπίζετε.

Βάζετε το συκώτι σε ένα μπολ, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη ρίγανη ή το θυμάρι. Έπειτα το γυρνάτε από την άλλη πλευρά και κάνετε το ίδιο.

Τοποθετείτε τις φέτες πάνω σε καυτή σχάρα και ψήνετε μέχρι το συκώτι να πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές, προσέχοντας να μην το παραψήσετε γιατί θα σκληρύνει και δεν θα είναι ζουμερό. Το σερβίρετε αμέσως, αφού του ρίξετε μπόλικο χυμό λεμονιού.

Copy link
Powered by Social Snap