Παραδοσιακός

Η συνταγή της ημέρας: Κόκορας κοκκινιστός με λαζάνια

10/05/19 • 12:29 | UPD 10/05/19 • 12:29

Newsroom eleftherostypos.gr

Παραδοσιακός, μοσχομυριστός, ο κοκκινιστός κόκορας συνοδεύεται μοναδικά με λαζάνια... Μπορείτε βέβαια και με χοντρά μακαρόνια.

Όταν μιλάμε για κόκορα κοκκινιστό, στο μυαλό έρχονται παραδοσιακά φαγητά και οικογενειακά τραπεζώματα…

Υλικά

1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
1 λίτρο ζωμός κότας
100 γραμμ. λιαστή ντομάτα
30 γραμμ. πελτέ ντομάτας
300 γραμμ. πουρέ ντομάτας
150 ml κόκκινο κρασί
150 γραμμ. κρεμμύδι ξερό
1 σελίδα σκόρδο
Αλάτι & πιπέρι
1γραμμ. ξύλο κανέλα
Λαζάνια

Διαδικασία

Καρυκεύετε τον κόκορα με αλάτι και πιπέρι και τον σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρει καλό χρώμα, τον αφαιρείτε από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σβήνετε με κόκκινο κρασί και προσθέτετε τον πελτέ λιαστής ντομάτας, αφού πρώτα έχετε πολτοποιήσει τις λιαστές ντομάτες με τον πελτέ.

Βάζετε τον ζωμό κότας και τον πουρέ ντομάτας. Καρυκεύετε με αλάτι, πιπέρι και βάζετε μέσα τον κόκορα. Προσθέτετε την κανέλα. Μαγειρεύετε για 1 ώρα περίπου.

Παράλληλα, βράζετε τα λαζάνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρετε και τα δύο μαζί.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο