Με τυρί & σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Στριφτάρια σφολιάτας από τον Τάσο Αντωνίου

09/05/19 • 09:40 | UPD 09/05/19 • 09:40

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει τα πιο εύκολα στριφτάρια σφολιάτας ή αλλιώς τα αγαπημένα σε όλους αλμυρά κρουασίνια!

Ένα σνακ με πικάντικη σάλτσα, λιωμένο τυρί και σφολιάτα, ιδανικό για κέρασμα και πάρτι!

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας νωπά
2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα
200 γραμμ. τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας

Διαδικασία

Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Επικαλύπτετε με την καυτερή σάλτσα της επιλογής σας. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο και πιέζετε ελαφρώς για να κολλήσει με το κάτω φύλλο. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε κατακόρυφα σε λωρίδες ίσου μεγέθους. Παίρνετε κάθε λωρίδα με τα χέρια και τη στρίβετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200, στον αέρα, για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα και να λιώσει το τυρί. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Copy link
Powered by Social Snap