Σαν της μαμάς!

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια κοτόπουλου με πατάτες

08/05/19 • 12:09 | UPD 08/05/19 • 12:09

Newsroom eleftherostypos.gr

Ζουμερά, αφράτα, νόστιμα, τα μπιφτέκια κοτόπουλου συνοδεύονται με πατάτες και πρωταγωνιστούν στο οικογενειακό τραπέζι.

Τα μπιφτέκια με πατάτες είναι ένα μαμαδίστικο φαγητό, που σε αυτή την περίπτωση βέβαια φτιάχνονται με μία παραλλαγή… με κιμά κοτόπουλου.

Υλικά

Για τον κιμά
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
3 αβγά
200 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
Λίγο βούτυρο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
Λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι

Για τις πατάτες
2 κιλά πατάτες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Χυμός από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για τα μπιφτέκια: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, έπειτα προσθέτετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο.

Σε ένα μπολ, τοποθετείτε τον κιμά, τα αβγά, λίγο τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά και το βούτυρο με το κρεμμύδι και τον άνηθο. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο και πλάθετε τα μπιφτέκια.

Για τις πατάτες: Βάζετε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις αφήνετε να βράσουν. Τις βγάζετε, τις κόβετε σε κομμάτια που επιθυμείτε και μετά τις βάζετε στο φούρνο με τα μπιφτέκια, με λίγο χυμό λεμονιού, μπαχαρικά και ελαιόλαδο και ψήνετε μαζί ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο