Θαλασσινά αρώματα

H συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι αλά μαρινάρα από τον Γιάννη Στανίτσα

04/05/19 • 11:31 | UPD 04/05/19 • 12:18

Newsroom eleftherostypos.gr

Γαρίδες, αχιβάδες, καλαμαράκια ενώνονται με τα σπαγγέτι σε μία καλοκαιρινή και αρωματική μακαρονάδα... που ταιριάζει με ούζο!

Μία μοναδική συνταγή με σπαγγέτι και θαλασσινά, που φέρνει το καλοκαίρι σπίτι σας.


Υλικά

200 γραμμ. γαρίδες
200 γραμμ. αχιβάδες
300 γραμμ. καλαμαράκια
100 γραμμ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
30 γραμμ. μαϊντανό
5 γραμμ. τριμμένη καυτερή πιπεριά
300 γραμμ. σουπιά φρέσκια κομμένη σε μεγάλο καρέ
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
60 γραμμ. λευκό κρασί
500 γραμμ. σπαγγέτι

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα μύδια και τα στρείδια και τα αφήνετε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μία ώρα. Κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες κι αφήνετε τα πλοκάμια ολόκληρα. Δεν αποφλοιώνετε τις γαρίδες.

Ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε τα μύδια και τα στρείδια για να τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Πετάτε όσα μύδια ή στρείδια δεν έχουν ανοίξει.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, το μαϊντανό και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμαράκια, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σοταριστούν λίγο, σβήνετε με το κρασί κι αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο