Από κοτόπουλο...

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό παριζάκι από τον Πέτρο Συρίγο

02/05/19 • 11:15 | UPD 02/05/19 • 11:52

Newsroom eleftherostypos.gr

Το παριζάκι κοτόπουλου γίνεται σπιτική υπόθεση και η τέλεια ιδέα για σάντουιτς και τοστ για μικρούς και μεγάλους!

Αγαπημένο παιδικό σνακ, γευστικό και σπιτικό, υγιεινό και χωρίς συντηρητικά!

Υλικά

500 γρ. κιμάς κοτόπουλο
2 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
Αλάτι & πιπέρι
Μυρωδικά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά. Ανακατεύετε πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνετε στον πάγκο μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο κέντρο, σκεπάζετε τον κιμά με τη μεμβράνη από κάτω προς τα πάνω και τυλίγετε προσεκτικά.

Κόβετε την μεμβράνη και τυλίγετε κρατώντας τις δυο άκρες και σέρνοντας πάνω στον πάγκο. Δημιουργείτε ένα σχήμα σαν καραμέλα και κλείνετε καλά τις άκρες, κάνοντας κόμπους.

Κλείνετε και με αλουμινόχαρτο και ρίχνετε στη κατσαρόλα σε βραστό νερό. Βράζετε για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο