Με τέλεια υφή

H συνταγή της ημέρας: Παγωτό βανίλια από τον Πέτρο Συρίγο

30/04/19 • 10:47 | UPD 30/04/19 • 11:05

Newsroom eleftherostypos.gr

Το παγωτό βανίλια γίνεται σπιτική υπόθεση! Εύκολο, με τέλεια υφή και δροσερό, είναι η τέλεια ιδέα για επιδόρπιο.

Δροσερό, σπιτικό, το παγωτό βανίλια είναι το τέλειο επιδόρπιο.

Υλικά

2 βανίλιες φρέσκες
500 ml κρέμα γάλακτος
70 γραμμ. ζάχαρη
3 κρόκους αβγού

Διαδικασία

Κόβετε τις βανίλιες στην μέση και βγάζετε τους καρπούς. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και βάζετε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Βράζετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Χτυπάτε σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους και σιγά σιγά ρίχνετε το μίγμα με την κρέμα, ζεστό. Ανακατεύετε και τοποθετείτε σε σκεύος. Βάζετε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες.

Copy link
Powered by Social Snap