Με τέλεια υφή

H συνταγή της ημέρας: Παγωτό βανίλια από τον Πέτρο Συρίγο

30/04/19 • 10:47 | UPD 30/04/19 • 11:05

Newsroom eleftherostypos.gr

Το παγωτό βανίλια γίνεται σπιτική υπόθεση! Εύκολο, με τέλεια υφή και δροσερό, είναι η τέλεια ιδέα για επιδόρπιο.

Δροσερό, σπιτικό, το παγωτό βανίλια είναι το τέλειο επιδόρπιο.

Υλικά

2 βανίλιες φρέσκες
500 ml κρέμα γάλακτος
70 γραμμ. ζάχαρη
3 κρόκους αβγού

Διαδικασία

Κόβετε τις βανίλιες στην μέση και βγάζετε τους καρπούς. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και βάζετε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Βράζετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Χτυπάτε σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους και σιγά σιγά ρίχνετε το μίγμα με την κρέμα, ζεστό. Ανακατεύετε και τοποθετείτε σε σκεύος. Βάζετε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο