Ο τέλειος μεζές

H συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι ζουμερό και μερακλίδικο

29/04/19 • 12:21 | UPD 29/04/19 • 12:21

Newsroom eleftherostypos.gr

Το μυστικό για το τέλειο κοντοσούβλι είναι το μαρινάρισμα. Αφήνετε τα κομμάτια κρέατος για 24-48 ώρες και το κρέας θα γίνει πεντανόστιμο.

Δεύτερη ημέρα του Πάσχα και το κοντοσούβλι είναι τέλειος μεζές για κρασί.

Υλικά

2 κιλά κρέας χοιρινό σε κομμάτια των 120 γραμμ.

Για τη μαρινάδα
75 γραμμ. κρεμμύδια σε φέτες
30 γραμμ. καρότο
30 γραμμ. σέλινο
2-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1-2 λεμόνια, χυμό
3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
75 γραμμ. ελαιόλαδο
125 γραμμ. κρασί λευκό
3 γραμμ. θυμάρι
3 γραμμ. δεντρολίβανο
3 γραμμ. κόλιανδρο
15 γραμμ. ρίγανη
5 γραμμ. γαρίφαλο
1 φύλλο δάφνης
3 γραμμ. πιπέρι
6 γραμμ. μαντζουράνα
5 γραμμ. κανέλα
3 γραμμ. κύμινο
3 γραμμ. μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μια λεκάνη βαθιά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε και το κρέας και αφήνετε από 24 μέχρι 48 ώρες, στο ψυγείο να μαριναριστεί.

Στη συνέχεια, το περνάτε στη σούβλα και το βάζετε ψηλά σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου. Σερβίρετε ζεστό.

Copy link
Powered by Social Snap