Ζουμερό & μυρωδάτο

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι κλέφτικο από τον Πέτρο Συρίγο

28/04/19 • 08:56 | UPD 28/04/19 • 09:28

Newsroom eleftherostypos.gr

Κλείνετε το αρνάκι σε λαδόκολλα, με μυρωδικά και λαχανικά, αφήνοντας να σιγομαγειρευτεί. Το αποτέλεσμα γευστικό και υπέροχο.

Για εκείνους που δεν έχουν την πολυτέλεια να σουβλίσουν αρνί, αυτή η συνταγή για αρνάκι κλέφτικο είναι η ιδανική.

Υλικά

1 κιλό αρνίσιο μπούτι σε μερίδες
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ματσάκι μαϊντανό
½ φλιτζ. χυμό λεμόνι
10 ντοματίνια
1 ματσάκι θυμάρι
250 γραμμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κομμάτια
Λαδόκολλες
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες και τις βάζετε σε μια λεκάνη. Αλείφετε με λεμόνι και προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.

Παίρνετε λαδόκολλες και τις κόβετε ανάλογα με το μέγεθος κάθε μερίδας. Σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας βάζετε μια μερίδα κρέας, λίγο θυμάρι, δύο ντοματίνια (μπορείτε κι άλλα λαχανικά και πατάτες) και ένα κομμάτι κεφαλοτύρι. Κλείνετε τις άκρες και τις τυλίγετε σε πακετάκι. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και τοποθετείτε τα πακετάκια έτσι ώστε το τυρί να βρίσκεται στο πάνω μέρος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2½ ώρες.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο