Για το βράδυ της Ανάστασης

Η συνταγή της ημέρας: Μαγειρίτσα με κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

27/04/19 • 11:50 | UPD 27/04/19 • 11:56

Newsroom eleftherostypos.gr

Σπιτική, καλομαγειρεμένη, η μαγειρίτσα είναι κλασικό πιάτο της Ανάστασης και ο Πέτρος Συρίγος τη φτιάχνει με κοτόπουλο.

Μία εναλλακτική μαγειρίτσα για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με συκωτάκια κοτόπουλου και σπανάκι.

Υλικά

500 γραμμ. συκωτάκια κοτόπουλου
500 γραμμ. κοτόπουλο φιλέτο σε κομματάκια
500 γραμμ. σπανάκι
1 μαρούλι
1 μάτσο άνηθο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
150 γραμμ. ρύζι γλασέ
2 λεμόνια
2 αβγά
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή νερό
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο μάραθο

Διαδικασία

Πλένετε καλά τα συκωτάκια, τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα ζεματάτε για 5 λεπτά. Έπειτα, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Παράλληλα, ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, τον μάραθο και τα κρεμμυδάκια και, αφού κρυώσουν τα συκωτάκια, τα ψιλοκόβετε και αυτά.

Ρίχνετε αρκετό λάδι στην κατσαρόλα και, όταν κάψει καλά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε. Κατόπιν, ρίχνετε και σοτάρετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια τα συκωτάκια μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι.
Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το ρύζι και σβήνετε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε το ζωμό (ή το νερό), το σπανάκι, το ψιλοκομμένο μαρούλι, το μάραθο και το άνηθο. Βράζετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να βράσει το ρύζι και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο, χτυπώντας με το σύρμα το χυμό από τα λεμόνια με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε λίγο-λίγο από το ζουμί μέσα στα αβγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Όταν πλέον τα αβγά έχουν πάρει θερμοκρασία, επιστρέφετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και βράζετε για ένα λεπτό ώστε πήξει ελαφρά η σούπα. Σερβίρετε καυτή τη σούπα με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, άνηθο και μπόλικο πιπέρι.

Copy link
Powered by Social Snap