Νηστίσιμη, για τη Μεγάλη Παρασκευή

Η συνταγή της ημέρας: Ταχινόσουπα χωρίς λάδι

26/04/19 • 10:27 | UPD 26/04/19 • 12:44

Newsroom eleftherostypos.gr

Σούπα με ταχίνι και πλιγούρι, ιδανική για τη Μεγάλη Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι το ταχίνι είναι ιδιαιτέρως θρεπτικό.

Η κατάλληλη συνταγή για τη Μεγάλη Παρασκευή, που οι περισσότεροι δεν τρώνε ούτε λάδι!

Υλικά

7-8 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 φλιτζ. πλιγούρι
2 λεμόνια
1 καρότο
1 ξερή πιπεριά καυτερή
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
Αλάτι
10 φλιτζ. νερό
Πάπρικα ή μπούκοβο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με το πλιγούρι και την καυτερή πιπεριά ολόκληρη. Ανακατεύετε και το βάζετε να βράσει. Συνεχίζετε για λίγο το ανακάτεμα και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε.

Το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Καθαρίζετε το καρότο και το τρίβετε. Πλένετε και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. Τα προσθέτετε στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν.

Μετά από 10 λεπτά, βάζετε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε ζωμό από την κατσαρόλα μαζί με πλιγούρι και ανακατεύετε. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει μία βράση. Σερβίρετε τη σούπα καυτή και την πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα ή μπούκοβο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο