Με σιρόπι & αρώματα

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

23/04/19 • 11:54 | UPD 23/04/19 • 12:41

Newsroom eleftherostypos.gr

Από τα πιο κλασικά κεράσματα, το γλυκό του κουταλιού κυδώνι πάντα πρωταγωνιστεί στο ελληνικό τραπέζι και νοικοκυριό.

Τα γλυκά του κουταλιού είναι μία εξαιρετική πρόταση για να συνοδέψετε τον απογευματινό καφέ, αλλά και μία νόστιμη ιδέα για νηστίσιμο επιδόρπιο.

Υλικά

2 κιλά κυδώνι
2 κιλά ζάχαρη
Χυμός από δύο λεμόνια
2 ποτήρια νερό
2 κλωνάρια αρμπαρόριζα
Αμύγδαλα ή κουκουνάρι
1 ξύλο κανέλας

Διαδικασία

Ξεφλουδίζετε πρώτα τα κυδώνια, στη συνέχεια αφαιρείτε την καρδιά και τα κουκούτσια (κρατήστε τα και τυλίξτε σε τουλουπάνι) από τα κυδώνια και τα κόβετε σε μπαστουνάκια. Στην κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα και βράζετε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το κυδώνι σε κομματάκια και προσθέτετε και το τουλουπάνι. Τα κουκούτσια βοηθάνε στο να πήξει το γλυκό. Σιγοβράζετε για 40 λεπτά περίπου ανακατεύοντας και προσθέτετε και την αρμπαρόριζα. Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο κάνοντας το εξής κόλπο.

Βάζετε σε ένα πιατάκι μια κουταλιά από το γλυκό, το τοποθετείτε στο ψυγείο για ένα λεπτό, στη συνέχεια δοκιμάζετε με το δάκτυλο να το χωρίσετε στα δύο και αν το γλυκό επανέρχεται γρήγορα, το αφήνετε για λίγα λεπτά ακόμη να βράσει, αν επανέρχεται αργά, το γλυκό είναι έτοιμο.

Τότε το αφαιρείτε από τη φωτιά. Μοιράζετε αμέσως το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο