Αφράτο & μοσχομυριστό

Η συνταγή της ημέρας: Banana bread ή αλλιώς ψωμί μπανάνας!

18/04/19 • 11:37 | UPD 18/04/19 • 12:16

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγος δεν σταματά να σας γλυκαίνει με εύκολες και γρήγορες συνταγές, όπως το ψωμί μπανάνας, που θα λατρέψουν όλοι!

Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει το περίφημο banana bread, που λατρεύουν στο εξωτερικό. Πρόκεται για ένα γλυκό ψωμί με μπανάνες και βουτυρένια γεύση.


Υλικά

4 ώριμες μπανάνες
140 γραμμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
300 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κλωνάρι βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά χτυπημένα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέστε τα αυγά. Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέστε στο μίγμα. Σε ένα μπολ, βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.

Προσθέστε το μίγμα του μπολ σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα κέικ και βάλτε το μίγμα μέσα (πρέπει να καλύπτει τα ¾ της φόρμας). Ψήστε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Τα πρώτα 10 λεπτά στους 180 και μετά στους 170 βαθμούς.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο