Χειροποίητα και λαχταριστά

Η συνταγή της ημέρας: Ατομικά ελαιόψωμα από τον Πέτρο Συρίγο

23/03/19 • 12:01 | UPD 23/03/19 • 12:29

Newsroom eleftherostypos.gr

Ελιές πράσινες, πιπεριές, ρίγανη, νοστιμεύουν ακόμη περισσότερο τα ατομικά αυτά ψωμάκια. Γίνονται η τέλεια συνοδεία φέτας!

Τα ατομικά ελαιόψωμα είναι μία υπέροχη πρόταση για όσους νηστεύουν, αλλά και για εκείνους που λατρεύουν τις σπιτικές παρασκευές.

Υλικά

200 γραμμ. ελιές πράσινες
3 πιπεριές
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα χλιαρό νερό
20 γραμμ. νωπή μαγιά ή 1,5 φακελάκι ξηρή
Λίγη ρίγανη
Λίγο αλάτι
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και κόβετε τις πιπεριές σε καρεδάκια. Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτετε το λάδι, το χυμό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη.

Ανακατεύετε και προσθέτετε το αλεύρι, έτσι ώστε να έχετε έναν πηκτό χυλό, λίγο πιο πηκτό από εκείνο των λουκουμάδων. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το μίγμα να φουσκώσει (περίπου μία ώρα).

Προσθέτετε τις πιπεριές και τις ελιές. Αναμιγνύετε με μια σπάτουλα να πάνε παντού τα υλικά. Τοποθετείτε το χυλό σε ταψί με θήκες για μάφιν ή σε φορμάκια για κέικ.

Ψήνετε στον αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 45 λεπτά) ή στις αντιστάσεις για λίγο περισσότερο χρόνο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο