Απολαυστικός συνδυασμός

Η συνταγή της ημέρας: Σκιουφιχτά με χοιρινό από τον Πέτρο Συρίγο

14/03/19 • 11:05 | UPD 14/03/19 • 11:05

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγος ενώνει κομμάτια χοιρινού με κρητικά σκιουφιχτά και απογειώνει τον ουρανίσκο όλων των καλοφαγάδων.

Τα σκιουφιχτά μακαρόνια είναι από τα παραδοσιακά φαγητά της κρητικής μαγειρικής τέχνης και θα σας κερδίσουν με τη γεύση τους.

Υλικά

2 πακέτα σκιουφιχτά ζυμαρικά
1 κιλό χοιρινό λαιμό σε μερίδες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 καρότα
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
Θυμάρι
Μαϊντανό
Αλάτι & πιπέρι
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Αλευρώνετε τις μερίδες του χοιρινού και τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε από όλες τις πλευρές το χοιρινό. Αφαιρείτε το κρέας από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο.

Σοτάρετε καλά, για 2 λεπτά περίπου, και στη συνέχεια βάζετε πάλι στην κατσαρόλα το χοιρινό και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε 1 λίτρο νερό, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε να βράσει για 1.30-2 ώρες περίπου.

Ελέγχετε ανά διαστήματα, αν χρειάζεται να προσθέσετε νερό. Βράζετε τα ζυμαρικά, για 7-9 λεπτά, αναλόγως αν τα θέλετε al dente και σουρώνετε. Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα που τα βράσατε και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.

Αν θέλετε ρίχνετε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με το χοιρινό ή σερβίρετε σε πιάτα και βάζετε από πάνω το χοιρινό και τριμμένη παρμεζάνα.

Copy link
Powered by Social Snap