Θρεπτικά & νόστιμα

Η συνταγή της ημέρας: Υγιεινά μάφιν με κολοκυθάκι από τον Πέτρο Συρίγο

12/03/19 • 10:11 | UPD 12/03/19 • 12:03

Newsroom eleftherostypos.gr

Αλμυρά μάφιν, με φέτα και λαχανικά, έτοιμα σε μισή ώρα. Ο Πέτρος Συρίγος έχει την τέλεια συνταγή για το κολατσιό του παιδιού σας.

Η πιο νόστιμη εκδοχή των αλμυρών μάφιν, φτιαγμένα με κολοκυθάκι και φρέσκα λαχανικά, ιδανικά για τους λιλιπούτειους φίλους.

Υλικά

3 κολοκυθάκια τριμμένα
1 καρότο τριμμένο
3-4 φουντίτσες ψιλοκομμένο μπρόκολο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
Μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο (ψιλοκομμένα)
100 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (χωρίς γλουτένη)
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
100 γραμμ. τυρί φέτα

Διαδικασία

Βάζετε στο μίξερ τα 2 αυγά και τα χτυπάτε να αφρατέψουν για 3-4’ (με το σύρμα). Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά, τρίβετε τα κολοκυθάκια στην χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε ένα ψιλό σουρωτήρι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στα αυγά και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τρίβετε το καρότο. Ψιλοκόβετε το μπρόκολο, το κρεμμύδι και τη φέτα.

Τα προσθέτετε στο μπολ, μαζί και το τριμμένο κολοκύθι και τα μυρωδικά. Ανακατεύετε και τοποθετείτε το μείγμα στις χάρτινες φόρμες για μάφιν. Ψήνετε στους 190 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20-25’ λεπτά.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο