Γλυκιά & με ωραίες μυρωδιές

Η συνταγή της ημέρας: Μηλόπιτα από τον Πέτρο Συρίγο

12/02/19 • 11:55 | UPD 12/02/19 • 12:48

Newsroom eleftherostypos.gr

Εύκολη συνταγή για σπιτική μηλόπιτα, με ζάχαρη ακατέργαστη, κονιάκ, κανέλλα. Μία γλυκιά πρόταση που θα γεμίσει το σπίτι αρώματα!

Χρησιμοποιείστε τα μήλα, ένα από τα αγαπημένα φρούτα της εποχής, για να φτιάξετε την πιο γλυκιά και θρεπτική πίτα!

Υλικά

5 μήλα
250 γραμμ. βούτυρο
2 φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. ζάχαρη ακατέργαστη
5 αβγά
1 φλιτζ. γάλα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
500 γραμμ. φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Παίρνετε λίγο από το βούτυρο και αλείφετε μια αποσπώμενη βάση, τα πλαϊνά και τον πάτο της.

Πασπαλίζετε τη βάση με καστανή ζάχαρη. Καθαρίζετε τα μήλα και τα στρώνετε κυκλικά κομμένα στα 6 κομμάτια. Πασπαλίζετε με κανέλα.

Χτυπάτε σε μίξερ (σαν να κάνετε κέικ) τη ζάχαρη με το βούτυρο για 6 λεπτά περίπου. Ένα ένα προσθέτετε τα αβγά στο μίξερ. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα και το αλεύρι.

άζετε και το καρύδι. Αδειάζετε το μίγμα πάνω στα μήλα και ψήνετε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά και αναποδογυρίζετε.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο