Υλικά – Λαχταριστά λουκανικοπιτάκια
200 γρ. γιαούρτι (εκτός ψυγείου)
100 ml ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκος για το άλειμμα
Λουκανικάκια Κοκτέιλ
Μίξ τυριών (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αυγό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Ρίχνουμε στο αλεύρι το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο μπολ, ζυμώνουμε για 7-10 λεπτά περίπου.
Σχηματίζουμε τη ζύμη μας σε μπάλα και την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, αδειάζουμε τη ζύμη και χωρίζουμε σε 2 μέρη.Ανοίγουμε το κάθε μέρος με έναν πλάστη σε στρόγγυλο σχήμα με πάχος 1 εκ. κόβουμε σε τριγωνάκια με τη βοήθεια ρολό πίτσας ή μαχαίρι.
Τοποθετούμε ένα λουκανικάκι σε κάθε τριγωνάκι και ρολάρουμε. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και αλείφουμε κάθε λουκανικοπιτάκι, πασπαλίζουμε προαιρετικά με τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα!
Ειδήσεις Σήμερα
Ο Άγιος Έρωτας επιστρέφει απόψε – Ο πατήρ Νικόλαος σώζεται από θαύμα
Τατιάνα Στεφανίδου: Μύθοι και αλήθειες για το Power Talk
Νεφέλη Μεγκ: Η επίθεση στη Σίσσυ Χρηστίδου και το «κράξιμο» από followers
Κωνσταντίνος Αλέξιος Ντε Γκρες: Ο γιος του Παύλου και της Σαντάλ φιλιέται με σταρ του Χόλιγουντ
Ναταλία Λιονάκη: Ξεσπά η μητέρα της – Τι αποκαλύπτει για πρώτη φορά για την κόρη της
Αιχμές Λιάγκα για Τατιάνα Στεφανίδου: «Καμιά φορά το τέλος είναι καλύτερο από το σύρσιμο»
Η έκτακτη ανακοίνωση για το Voice
Το Porto Leone σάρωσε στην πρεμιέρα και στο X έγινε πανικός – «Ασλάνογλου, τι ηθοποιάρα είσαι»
