Υλικά – Κόκορας γεμιστός με λάχανο
- 1 κόκορας μέτριος
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Χυμός από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
- ½ λάχανο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 60 γραμμ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Πλένετε τον κόκορα και στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και αλείφετε τον κόκορα μέσα και έξω. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τον κιμά, προσθέτετε το κρεμμύδι και, τέλος, το λάχανο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Σβήνετε με λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί, προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο και ανακατεύετε. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τον κόκορα και ράβετε μπροστά την κοιλιά για να κλείσει ή τοποθετείτε μία πατάτα.
Βάζετε τον κόκορα σε ένα ταψί, προσθέτετε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1,5 ώρα. Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ακόμα.
Ειδήσεις Σήμερα
Ντέμης Νικολαΐδης: Η σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση και το συγκινητικό μήνυμα
Ανατροπή στη βραδινή ζώνη της Κυριακής – Τι έγινε με Voice και σειρές
![Παρέμβαση… κόκκορα στην ανάλυση για Τραμπ – Ζελένσκι [το σπαρταριστό βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/06/kokoras-500.jpg)