Υλικά – Φασολάδα
400 γραμμ. φασόλια μέτρια
300 γραμμ. λουκάνικο χωριάτικο
100 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
1 κουταλιά πελτέ
50 ml κόκκινο κρασί
250 γραμμ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1/2 ματσάκι σέλινο
1 καυτερό πιπεράκι (Προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με αρκετό νερό και μισό κουταλάκι αλάτι για να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε τα φασόλια και μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό, βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια σουρώνουμε και κρατάμε δύο κούπες από το ζωμό. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες.
Αφού πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές αφαιρούμε σε ένα πιάτο. Μέσα στο ελαιόλαδο, που έχει απομείνει, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε φέτες και τα φασόλια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το σέλινο ψιλοκομμένο, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει και, αν χρειαστεί νερό, μέχρι να καλύψουμε τα φασόλια. Μαγειρεύουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, για περίπου 1 ώρα, 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα λουκάνικα και την καυτερή πιπεριά. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την φασολάδα ζέστη.
Ειδήσεις Σήμερα
Χουάν Κάρλος: Η τραγωδία που τον σημάδεψε – Πώς σκοτώθηκε ο αδελφός του μπροστά στα μάτια του
Οι «Άγριες Μέλισσεs» γυρίζονται στην Κροατία – Οι πρώτες φωτογραφίες με τους ηθοποιούς
«Το’χουμε»: Όλη η αλήθεια για την αποχώρηση προσώπων από την εκπομπή του ΣΚΑΪ
Eurovision 2026: Μεγάλη ανατροπή από την Κύπρο – Ποια είναι η εκπρόσωπος
Κατερίνα Καινούργιου: Το στολισμένο «παλατάκι» στο Κολωνάκι, το μήνυμα αγάπης και η νέα ζωή
Σοφία Μουτίδου: «Άγριο κράξιμο» από παρουσιαστές για τις δηλώσεις της για τον Γκλέτσο
Τηλεθέαση: Εκπλήξεις στη βραδινή ζώνη – Τι έγινε στον ΣΚΑΪ

