Υλικά – τυρόπιτα παραλίας
- 1 συσκευασία έτοιμο φυλλο
- 300 γρ. φέτα
- 250 γρ. μυζήθρα
Για τα υγρά
- 1 αυγό
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 150 ml γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία
Αλείφουμε ένα πυρέξ με ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τα υγρά και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την φέτα την μυζήθρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στο πάγκο μας. Λαδώνουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε μείγμα από τα τυριά. Μαζεύουμε τα φύλλα σαν ακορντεόν και τα βάζουμε στο πυρέξ, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Οταν βάλουμε όλα τα φύλλα, ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά παντού στο πυρέξ στα φύλλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, αν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι. Να θυμάστε ότι είναι η καλύτερη συνταγή και για το σχολείο, όταν επιστρέψετε από τις καλοκαιρινές διακοπές και ψάχνετε ιδέες για lunch box…
Ειδήσεις Σήμερα
Αλεξάνδρα Νίκα: Ποζάρει σε σκάφος στην Κεφαλονιά – Βρήκαμε πόσο κοστίζει το stylish φόρεμά της
Πάρτι σε MEGA και ALPHA με τις επαναλήψεις – Ποιες σειρές σαρώνουν
Exathlon: Μεγάλη ανατροπή με τον παρουσιαστή – Οι δύο Γιώργηδες που κονταροχτυπιούνται

