Υλικά – ομελέτα Λέσβου
- 500 γραμμ. κολοκυθάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 6 αβγά
- 40 γραμμ. αλεύρι
- 50 γραμμ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 100 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
- Αλάτι & πιπέρι
- 20 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά
Διαδικασία
Αρχικά πλένετε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στον χοντρό μέρος του τρίφτη. Αλατίζετε και ανακατεύετε με τα χέρια μας ώστε να βγάλουν την υγρασία τους. Αδειάζετε σε μια καθαρή πετσέτα και στύβετε πολύ καλά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες.
Προσθέτετε τον δυόσμο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά το μίγμα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με ένα πιρούνι και ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτετε το τριμμένο τυρί και τη θρυμματισμένη φέτα.
Τοποθετείτε λαδόκολλα στον κάδο του air fryer και ραντίζετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με φρυγανιά. Ρίχνετε το μίγμα, στρώνετε ομοιόμορφα και πασπαλίζετε με ελάχιστο τριμμένο τυρί. Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Ειδήσεις Σήμερα
«Αφήνει» την Κατερίνα Καινούργιου και αποκαλύφθηκε στον αέρα της εκπομπής
Μέγκαν Μαρκλ: Η απάτη της δεν έχει προηγούμενο – Σάλος με τα καμώματά της

