«Τηλέμαχος»: Εδώ όπου το καλό κρέας πρωταγωνιστεί

12/04/19 • 12:24 | UPD 12/04/19 • 12:24

Newsroom eleftherostypos.gr

Ζουμερά κρέατα, με ιδιαίτερες κοπές και ψημένα σε φούρνο Josper, πρωταγωνιστούν στο μενού τρελαίνοντας τους καλοφαγάδες

Η εποχή του γνωστού εστιατορίου «Τηλέμαχος» ξεκίνησε τη δεκαετία του 50’, ενώ σήμερα εξελίσσεται αυτή η οικογενειακή ιστορία.

Τρίτη γενιά πλέον εστιατόρων, έχοντας κληρονομήσει γνώσεις κι αντλήσει διδάγματα, οι σημερινοί ιδιοκτήτες έκαναν το επόμενο βήμα δημιουργώντας εστιατόρια-σταθμούς στην εξέλιξη της ελληνικής κρεατοφαγίας με αλλεπάλληλες βραβεύσεις στο ενεργητικό τους.

Υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, επιμονή στη λεπτομέρεια και βαθιά αφοσίωση στην ουσιαστική, ατόφια γεύση δίνουν το στίγμα ενός χώρου όπου το κρέας είναι έμπνευση. Η πρώτη ύλη έχει καθοριστική βαρύτητα στο «Τηλέμαχος Athens», το εστιατόριο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και προσφέρει γευστικό φαγητό υψηλής ποιότητας από το μεσημέρι και έχει διακριθεί με βραβείο ελληνικής κουζίνας 2017 και 2018.

«Τηλέμαχος»: Εδώ όπου το καλό κρέας πρωταγωνιστεί

To tartare κόβεται στο χέρι και οι παραδοσιακές ψησταριές, η rotisserie και ο φούρνος Josper ψήνουν κάθε κομμάτι με περισσή ακρίβεια. Αρνί και πρόβατο, μαύρος χοίρος, μοσχάρι και βοδινό από ελληνικές φάρμες φυσικής, παραδοσιακής κτηνοτροφίας, αλλά και τρυφερό αμερικάνικο Black Angus και βελούδινη, βουτυράτη ιταλική Fassona Piemontese, κλασικές και ασυνήθιστες κοπές και σιτέματα, όλα παίζουν το ρόλο τους σε ένα πολυεπίπεδο σενάριο με έντονο ελληνικό χρώμα.

«Τηλέμαχος»: Εδώ όπου το καλό κρέας πρωταγωνιστεί

Η μοναδική συλλογή από ελληνικά αλλαντικά βάζει τις τελικές ψηφίδες σε ένα συναρπαστικό κρεατικό ταμπλό που καλύπτοντας όλες τις πιθανές γευστικές αποχρώσεις από το Τ-Βοne και την Picanha, μέχρι το κοκορέτσι ή τον πρόβειο παστουρμά μακράς ωρίμανσης, είναι δύσκολο να σε αφήσει ασυγκίνητο.

Info
Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, Τηλ.: 2103613300

Copy link
Powered by Social Snap