Αθήνα Καιρός

Κορονοϊός: Ήρθαν στην Ελλάδα τα χάπια της Pfizer

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Κορονοϊός: Ήρθαν στην Ελλάδα τα χάπια της Pfizer

Τα φάρμακα της Pfizer κατά της CoViD έχουν φτάσει στην Ελλάδα και η χορήγησή τους θα ξεκινήσει εντός της εβδομάδας.

Αυτό ανέφερε τη Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας, ωστόσο, πως το εμβόλιο παρέχει μεγαλύτερη προστασία.

Η Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει. «Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γνωστούς που αρρωσταίνουν», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Θα πρέπει να μάθουμε με να ζούμε με τη νέα καθημερινότητα και να βγούμε σε μία κανονικότητα σιγά σιγά προσέχοντας.

Από την αρχή της πανδημίας – είπε – έχουν νοσηλευτεί 170.000 ασθενείς με Covid και άλλοι 2,6 εκατομμύρια από άλλες παθήσεις.

Από την πλευρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι παρατηρήθηκε αύξηση κατά 24% στα κρούσματα κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 3-4 ημέρες παρατηρείται μία σταθεροποίηση. Επίσης παρατηρείται μία μείωση στα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους και ο μέσος όρος ηλικίας κρουσμάτων αυξήθηκε στα 37 έτη.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, η Όμικρον 2 έχει επικρατήσει κατά 50% στην Επικράτεια και πλήρως στην Κρήτη.

Έκανε λόγο για πολύ συχνές επαναλοιμώξεις, οι οποίες έφτασαν τις 90.000 και αφορούν όλες τις ηλικίες και διάμεσο χρόνο μεταξύ των δύο μολύνσεων τους 8 μήνες.

Όπως ανέφερε, ο εμβολιασμός προστατεύει κατά 91% από τη διασωλήνωση και κατά 87% από τον θάνατο.

Καθώς προχωράμε σε μία νέα πραγματικότητα – σημείωσε – ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στις δικές μας επιλογές. «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ο καθένας από εμάς μπορεί να γνωρίζει πότε να φοράει τη μάσκα του σε εξωτερικούς χώρους», επισήμανε.

Τέλος, για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου στο γενικό πληθυσμό η κα Παπαευαγγέλου είπε: «Είναι κάτι το οποίο μελετούμε, βλέπουμε τις συμβαίνει σε άλλες χώρες όπως η Σουηδία και το Ισραήλ και όλα τα δεδομένα θα αξιολογηθούν από την επιτροπή σε περίπου δύο εβδομάδες».

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]