Αθήνα Καιρός

Κορονοϊός – Πίεση «πολέμου» στο ΕΣΥ της Βόρειας Ελλάδα: Ενισχύεται με γιατρούς από την Αθήνα

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Κορονοϊός – Πίεση «πολέμου» στο ΕΣΥ της Βόρειας Ελλάδα: Ενισχύεται με γιατρούς από την Αθήνα

Κορονοϊός: Με τα πλέον ζοφερά χρώματα περιγράφεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτός από την πληρότητα στο 100% στη Θεσσαλονίκη, έχουν γεμίσει οι 8 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, οι 44 κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων Βόλου και Λάρισας (δύο μονάδες), ενώ υπάρχουν τρεις κενές κλίνες στο νοσοκομείο Τρικάλων. Γεμάτες είναι και 18 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Eleftherostypos.gr με εντολή της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη, μετακινούνται 4 γιατροί Εντατικής Θεραπείας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σε σημερινή του ανακοίνωση, αναφέρει: «Χθες εφημέρευε το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη και θύμιζε νοσοκομείο εμπόλεμης ζώνης. Εισήχθησαν 56 ασθενείς, ενώ παρατηρείται αύξηση 20% σε κάθε εφημερία. Η ΜΕθ 15 κλινών είναι γεμάτη και πέντε διασωληνωμένοι βρίσκονται προσωρινά στα χειρουργεία σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ».

Κορονοϊός: Ολοταχώς για νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων – Πληροφορίες ότι θα φτάσουν τις 7.000

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται και σήμερα στη χώρα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να κάνει λόγο για 7.000.

Σημειώνεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.150 κρούσματα κορονοϊού, ενώ την Τρίτη 2/11 κατεγράφησαν 6.700 κρούσματα.

Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία από τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας. Στις 2 Νοεμβρίου, καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ με 343 εισαγωγές σε όλα τα νοσοκομεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 Οκτωβρίου είχαν γίνει 213 εισαγωγές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύσκολη είναι η κατάσταση και στις ΜΕΘ, παρότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών. Η πληρότητα στις ΜΕΘ την 1η Οκτωβρίου βρισκόταν στο 67% και στις 2 Νοεμβρίου έφτασε στο 84%.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλάζει εκ νέου ο επιδημιολογικός χάρτης και στο «κόκκινο» αναμένεται να μπουν δυτική Αττική, Φθιώτιδα, Κοζάνη και Ροδόπη.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]