Αθήνα Καιρός

Κορονοϊός – Εμβόλια: Τι είναι η «υβριδική ανοσία» – Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Κορονοϊός – Εμβόλια: Τι είναι η «υβριδική ανοσία» – Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Κορονοϊός: Οι προβληματισμοί για την προσφερόμενη διάρκεια ανοσίας είχαν ξεκινήσει από την αρχή του εμβολιασμού και σήμερα γνωρίζουμε ότι διαρκεί 6 μήνες, ανάφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού.

Αναφέρθηκε επίσης και σε όσους έχουν νοσήσει, λέγοντας ότι η σύσταση των διεθνών οργανισμών είναι η χορήγηση μίας δόσης εμβολίου να γίνεται 6 μήνες μετά τη νόσηση.

Μίλησε ακόμα για τα αποτελέσματα μελέτης, όπου ανεμβολίαστοι που είχαν νοσήσει -διάστημα έως 5 μήνες- είχαν 5,5, φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σε σχέση με τους εμβολιασμένους που δεν είχαν νοσήσει. Ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση, είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Η τρίτη δόση είναι αποτελεσματική στην προστασία από σοβαρές μορφές νόσου σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν 2 δόσεις πέντε μήνες πριν, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

«Στο τραπέζι η τρίτη δόση για τους κάτω των 50 ετών»

Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως έχουν γίνει 12.900.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Επιπλέον, 6.640.000 πολίτες (63,4% του γενικού πληθυσμού) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δόση, ενώ 6.380.000 πολίτες (60,8%) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Όσον αφορά την τρίτη δόση o γ.γ. του υπ. Υγείας επεσήμανε πως αύριο θα εξεταστεί από την επιτροπή το ζήτημα ενισχυτικής δόσης για τους κάτω των 50 ετών, που έχουν περάσει 6 μήνες από την τελευταία δόση.

Για τα μέτρα, με αφορμή το «μαύρο ρεκόρ», ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ενεργά όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και εξετάζονται όλα τα νέα μέτρα, όπως και αυτό της αποστολής sms στους ανεμβολίαστους.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]