Αθήνα Καιρός

Κορωνοϊός – Δανία: Παρατείνει για τρεις εβδομάδες την αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Κορωνοϊός – Δανία: Παρατείνει για τρεις εβδομάδες την αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca

Κορωνοϊός: Η Δανία παρέτεινε για τρεις εβδομάδες την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca στο πρόγραμμα ανοσοποίησης κατά της Covid-19, παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο αυτό κρίθηκε «ασφαλές και αποτελεσματικό» από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

«Αποφασίσαμε σήμερα να παρατείνουμε την αναστολή κατά τρεις εβδομάδες», δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο διευθυντής της Εθνικής Αρχής Υγείας Σόρεν Μπρόστρομ, εξηγώντας πως χρειάζεται «περισσότερος χρόνος» προκειμένου να αποκλειστεί εντελώς η πιθανή διασύνδεση μεταξύ ορισμένων, σπάνιων αλλά σοβαρών, γνωστών περιστατικών δημιουργίας θρόμβων με το εμβόλιο της AstraZeneca, η οποία ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί.

Σύμφωνα με τις αρχές της Δανίας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων «δεν αποκλείει» κάποια σχέση, γεγονός που τις οδηγεί να συνεχίσουν την έρευνα, για προληπτικούς λόγους.

«Η βάση μας για να καταλήξουμε σε μια τελική απόφαση σχετικά με την περαιτέρω χρήση του εμβολίου κατά της Covid-19 της AstraZeneca είναι πάρα πολύ αβέβαιη», επισήμανε ο Μπρόστρομ.

«Πολλές έρευνες έχουν ξεκινήσει, όμως δεν έχουμε ακόμη συμπεράσματα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφασίσαμε να παρατείνουμε την αναστολή» χρήσης του.

«Συνεχίζουμε να μην γνωρίζουμε εάν ορισμένες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο (…), θα δούμε επίσης τη σημασία του κινδύνου: εάν είναι αποδεκτός και μπορούμε να τον δικαιολογήσουμε», σημείωσε ο ίδιος.

Στη Δανία, το 5,7% των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως. Το 11,1% έχει λάβει μια πρώτη δόση.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα την 25η Μαρτίου 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]