Αυτή ήταν η κανονική φωνή του Χίτλερ [βίντεο]

01/12/16 • 14:59 | UPD 01/12/16 • 14:59

Πως ήταν φωνή του Αδόλφου Χίτλερ όταν ήταν ήρεμος και δεν ήξερε ότι ηχογραφείται;

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να δώσει απάντηση το War History On Line φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας την μοναδική ηχογραφημένη συνομιλία στην οποία ακούγεται να μιλά ο Χίτλερ.

Η ηχογράφηση, όπως αναφέρε έγινε εν αγνοία του το 1942 κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον μετέπειτα πρόεδρο της Φινλανδίας και τότε αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Καρλ Γκούσταφ Έμιλ Μάνερχαϊμ. Οι δύο άνδρες, συναντήθηκαν σε ένα βαγόνι του προσωπικού τραίνου του Στρατάρχη ο οποίος παρέθεσε στον Χίτλερ και σε άλλους επίσημους καλεσμένους ένα μυστικό γεύμα.

Τη στιγμή όμως που ο Χίτλερ χαιρετούσε κατά την άφιξή του τον Μάνερχαϊμ και του ευχόταν για τα γενέθλιά του, ένας Φιλανδός μηχανικός, ο Θορ Ντάμεν τον ηχογράφησε και συνέχισε για περίπου 11 λεπτά καταγράφοντας ουσιαστικά όλη τη συνομιλία των δύο ανδρών.

Το παράδοξο είναι πως η εταιρεία YLE στην οποία εργαζόταν ο Ντάμεν κατάφερε να διατηρήσει στα αρχεία της την ηχογράφηση, αφούαν και αρχικά κατασχέθηκε το ηχητικό ντοκουμέντο το 1957  επεστράφη στην εταιρεία.

Λίγα χρόνια αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα και πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν τη γνησιότητα της. Ωστόσο, ειδικοί που εξέτασαν το ντοκουμέντο αποφάνθηκαν πως αυτή ήταν όντως η φωνή του Χίτλερ. Ακούστε την: