Θεωρίες συνωμοσίας: Ποιοι είναι οι… πραγματικοί πλανητάρχες;

03/12/16 • 08:00 | UPD 04/12/16 • 18:20

Στο ερώτημα «ποιος κυβερνά την Υφήλιο», πολλοί θα απαντήσουν, χωρίς δεύτερη σκέψη, «ο Πλανητάρχης», εννοώντας τον εκάστοτε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλοι, θα δώσουν την ίδια απάντηση προσθέτοντας όμως και το Δ.Ν.Τ., την καγκελάριο Μέρκελ, τον πρόεδρο Πούτιν και τους Κινέζους, ενώ σίγουρα δεν είναι λίγοι όσοι θα αποφαίνονταν πως αυτό που μας εξουσιάζει είναι το χρήμα και οι τράπεζες!

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Βέβαια, υπάρχουν πάντα και αυτοί οι πιο… πονηρεμένοι από εμάς, που θεωρούν πως ό,τι βλέπουμε και πιστεύουμε πως μας εξουσιάζει, αποτελεί απλά την… κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου. Για το υπόλοιπο τμήμα αυτού του… «παγόβουνου», δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα, ούτε για την όψη του, ούτε για την έκτασή του. Με λίγα λόγια, θεωρούν πως όσοι καταλαμβάνουν τις υψηλότερες θέσεις στην πυραμίδα της παγκόσμιας πολιτικοοικονομικής ιεραρχίας, κυβερνούν μονάχα φαινομενικά και ότι οι πραγματικοί «ηγέτες», μας είναι παντελώς άγνωστοι και δρουν παρασκηνιακά.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Μυστικιστικές αδελφότητες, ερμητικές σέχτες, κλειστά κλαμπ, απρόσιτες λέσχες ή και άλλες περιπτώσεις που ξεπερνούν έτι περαιτέρω την ανθρώπινη λογική, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό χολιγουντιανή ταινία επιστημονικής φαντασίας! Όποιον ασπάζεται -τουλάχιστον φανερά- και διαδίδει τέτοιες θεωρίες λοιπόν, ακόμα και εμείς οι ίδιοι, θα τον θεωρούσαμε ακραίο, υπερβολικό, συνωμοσιολάγνο και φαντασιόπληκτο ενώ πιθανότατα θα τον παροτρύναμε και να δει κανέναν ψυχίατρο!

Ωστόσο, όπως λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», ενώ είναι γνωστό πως κάθε φήμη κρύβει πάντα μια μικρή δόση αλήθειας. Τι γίνεται λοιπόν αν αυτά τα σενάρια έχουν μέσα και αλήθεια και δεν είναι απλά… παραμύθια;

Το EThe Magazine του EleftherosTypos.gr, συνέλεξε όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν κάποια μυστική ελιτιστική ομάδα να κινεί αθόρυβα τα νήματα της διεθνούς σκηνής και σας τις παρουσιάζει.

Οι Μασόνοι

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο σύστημα αδελφοτήτων το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όλοι λίγο έως πολύ γνωρίζουν για τους Ελευθεροτέκτονες, καθώς αποτελούν μια από τις πλέον μακραίωνες μυστικιστικές σέχτες διαπλοκής κεφαλαίου και κέντρων αποφάσεων. Γνωστοί για τις μυστικές χειραψίες τους, τα περίεργα τελετουργικά και το κλειστό σύστημα της ιεραρχίας τους, ανέκαθεν ήταν αντικείμενο φθόνου και ίντριγκας, ενώ αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για δεκάδες συγγραφείς και σκηνοθέτες.

Η πρώτη Στοά ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1714 και έκτοτε διαχύθηκε στον κόσμο με τρομακτική ταχύτητα απίστευτη δυναμική. Τη μεγάλη ακμή τους τη γνώρισαν κατά τον 18ο και 19ο αιώνα και ήταν πίσω από πολλά μεγάλα γεγονότα, όπως ο αμερικανικός εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, μιας και οι περισσότεροι πατέρες του αμερικανικού έθνους (όπως ο Τζορτζ Ουάσιγκτον) ήταν μασόνοι! Οι τεκτονικές στοές έχουν κατηγορηθεί για πολλά και διάφορα, ωστόσο οι κατήγοροί τους, με εξαίρεση την περίπτωση της ιταλικής Πε-Ντούε (Ρ-2) της οποίας η δράση εξαρθρώθηκε και αποδείχτηκε περίτρανα, σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν κατορθώσει να δικαιολογήσουν τους ισχυρισμούς τους.

Οι μασόνοι είναι άρτιοι εκπαιδευμένοι στο να κρατούν επτασφράγιστο μυστικό τα τεκταινόμενα πίσω από τις κλειστές πόρτες της Στοάς τους κι όσο κι αν ισχυρίζονται πως πρόκειται για ομίλους αυτοβελτίωσης και κοινωνικής ανασυγκρότησης, ελάχιστοι δείχνουν να πείθονται για το αγαθό των προθέσεών τους.

Οι Illuminati

Οι Illuminati ή Πεφωτισμένοι ελληνιστί, αποτελούν μια μυστικιστική σέχτα που ιδρύθηκαν τον 8ο αιώνα στη Βαυαρία. Ισχυρίζονται ότι συνομιλούν απευθείας με το Θεό και σ’ Αυτόν οφείλουν το «φως» της γνώσης τους.

Βασικός τους στόχος είναι η ανακάλυψη όλων των μυστικών που περιβάλλουν τη Γη και την ανθρώπινη ύπαρξη, ώστε να τα αποκαλύψουν σε περίπτωση ανάγκης. Κατά τις δημοφιλέστερες θεωρίες συνωμοσίας, οι Illuminati, βρίσκονταν πίσω από την Εικονομαχία και τη Γαλλική Επανάσταση, ενώ ανέκαθεν διακατέχονταν από βλέψεις παγκόσμιας κυριαρχίας. Η σέχτα των Illuminati λειτουργούσε ανέκαθεν ως μυστική εταιρία στους κόλπους μυστικών εταιριών, θέλοντας αποκλειστικά την ελίτ των ελίτ στις τάξεις της.

Αν και σήμερα είναι πιο αποδυναμωμένοι από ποτέ, διασπασμένοι και με πολλές θυγατρικές ομάδες αριστερά και δεξιά, η δύναμή τους είναι αμφιλεγόμενη. Για κάποιους παραμένουν ακόμα και σήμερα πίσω από… τα πάντα· πίσω από κάθε μυστήριο, κάθε τοποθέτηση ατόμου σε μια σημαντική θέση εξουσίας, κάθε οικονομική κρίση και κάθε φυσική ή ανθρώπινη καταστροφή, εκδιώκοντας από τη… «βασιλική θέση» τους μασόνους.

Το Τάγμα των Ροδόσταυρων

Μια ακόμα μεσαιωνική μυστικιστική εταιρία, οι Ροδόσταυροι ιδρύθηκαν τον 15ο αιώνα με σκοπό να φέρουν στον κόσμο μια «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Δύο αιώνες αργότερα, εκδίδουν τρία μανιφέστο και καθιερώνονται για τα καλά στο συλλογικό φαντασιακό της Δύσης, αποτελώντας τον ιθύνοντα νου πίσω από κάθε αποκρυφιστική σέχτα του πλανήτη.

Αν και «γεννήθηκαν» από Γερμανούς προτεστάντες, οι Ροδόσταυροι εικάζεται πως ήταν πίσω από πολλά γεγονότα που σφράγισαν τη νεότερη ιστορία. Μερίδα ιστορικών χαρακτηρίζουν μάλιστα τον 17ο αιώνα ως «Διαφωτισμό των Ροδόσταυρων». Από κει που κάποτε ήταν όμως αλχημιστές φοβεροί και κοφτερά μεταρρυθμιστικά πνεύματα, διολίσθησαν αργότερα στις μηχανορραφίες και τις πλεκτάνες διεκδικώντας το κομμάτι τους από την παγκόσμια πίτα. Ακόμα και στα παλιότερα κείμενά τους συναντάμε εξάλλου αναφορές για τη μυστικιστική αδελφότητα που ευαγγελιζόταν την πολιτική και κοινωνική αλλαγή της Ευρώπης.

Παραμένουν ακμαίοι και ενωμένοι μέχρι τα σήμερα, με πάμπολλα τάγματα Ροδόσταυρων να λειτουργούν στον κόσμο, συχνά ως μασονικά κράματα.

Το Bohemian Club

Το Bohemian Grove είναι μια τεράστια ιδιωτική περιοχή μέσα στα δάση του Monte Rio της Καλιφόρνια, που απ΄τις αρχές του περασμένου αιώνα ανήκει σε μια αυστηρά κλειστή ομάδα ισχυρών -πολιτικά και οικονομικά- αντρών. Κάθε Ιούλιο και για δύο περίπου εβδομάδες, τα μέλη της απομονώνονται στο ιδιωτικό αυτό συγκρότημα  για να κάνουν θυσίες στο θεό Μολώχ, με απαράβατο όρο να μη φέρει κανείς μαζί του κάποια γυναίκα! Η ομάδα αυτή, ονομάζεται Bohemian Club και ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1872. Για να γίνει κανείς μέλος στο club θα πρέπει να καταθέσει κάτι περισσότερο από 25 χιλιάδες δολάρια (ποσό που δεν περιλαμβάνει την ετήσια συνδρομή) και περιμένει 15 με 20 χρόνια, εκτός αν προταθεί από δύο άλλα μέλη οπότε και η συνδρομή του ξεκινά πιο άμεσα.

Ξεκίνησε ως συνάθροιση ανθρώπων με «κοινές ανησυχίες», μια παρέα από καλλιτέχνες, συγγραφείς και δημοσιογράφους που ήθελαν να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους αλλά οι παπαράτσι της συνωμοσιολογίας, «συνέλαβαν» να μπαινοβγαίνουν στην περιοχή άνθρωποι-κλειδιά της άρχουσας οικονομικής, ακαδημαϊκής και πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως από το 1923 όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι (όπως και μερικοί Δημοκρατικοί) πρόεδροι των ΗΠΑ, υπήρξαν μέλη του Bohemian Club, ανάμεσά τους ο Ρίγκαν, ο Νίξον, και οι Μπους!

Το ίδιο το club, παραθέτει κοινωνικούς λόγους για τις συναντήσεις του, λέγοντας πως πρόκειται απλά για μια συγκέντρωση πλουσίων και ισχυρών που θέλουν να ξεφύγουν από τον «τρέχοντα πολιτισμό». Ωστόσο, λίγοι τους πιστεύουν. Ο θεός Μολώχ που λατρεύουν, έχει μορφή κουκουβάγιας, ένα πουλί που κατά πολλούς παραπέμπει στη Σουμεριακή φτερωτή θεότητα-δαίμονα Λίλιθ, η οποία λατρεύεται από τους Σατανιστές. Κάποιοι επιμένουν πως οι συγκεντρώσεις τους, περιλαμβάνουν τελετές μαγείας και ανθρωποθυσίες αλλά ουδείς το έχει αποδείξει μέχρι στιγμής. Τέλος, εικάζεται πως  η απόφαση για το Σχέδιο Μανχάταν που οδήγησε στην κατασκευή της ατομικής βόμβας λήφθηκε σε συνάντηση του Bohemian Club.

Η Skull and Bones

Πρόκειται για την ελιτιστική φοιτητική ένωση του Πανεπιστημίου Yale που είχε μέλη και τους δύο Αμερικανούς προεδρικούς υποψηφίους του 2004, τον Τζορτζ Μπους και τον Τζον Κέρι, γνωστή και ως «Chapter 322».Ιδρύθηκε το 1832 και έκτοτε διαλέγει προσεκτικά κάθε χρόνο 15 ελπιδοφόρους νέους ώστε να μυηθούν στη τελετουργικά της.

Μέχρι σήμερα, σχεδόν όλα τα μέλη της κάνουν τρομακτική καριέρα στη ζωή τους. Για του λόγου το αληθές, απλά να αναφέρουμε ενδεικτικά πως στον πυρήνα της ήταν κατά τα φοιτητικά τους χρόνια οι πρόεδροι Γουίλιαμ Ταφτ και Τζορτζ Μπους, διευθυντές της CIA, μεγαλοεκδότες (όπως ο Henry Luce του περιοδικού «TIME»), διοικητές παγκόσμιων θεσμών, αλλά και προβεβλημένοι ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου (όπως ο Χάρολντ Στάνλεϊ της Morgan Stanley).

Βρίσκεται άραγε στη Skull and Bones το αόρατο χέρι της διαπλοκής που ενθρονίζει αυτόκλητα αφεντικά στην οικουμένη;

Το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων

Το λένε Council on Foreign Relations (CFR) και αποτελείται από 3.000 πανεπιστημιακούς, κυβερνητικούς παράγοντες, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους, αλλά και την ελίτ του χρηματοπιστωτικού τομέα και του κόσμου των επιχειρήσεων. Πάμπολλοι προεδρικοί υποψήφιοι και πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν μέλη του Συμβουλίου, από τον Χούβερ, τον Αϊζενχάουερ και τον Κένεντι μέχρι τον Νίξον, τον Τζέραλντ Φορντ, τον Τζίμι Κάρτερ, τον Τζορτζ Μπους (Πρεσβύτερο), τον Μπιλ Κλίντον και τον Τζον Κέρι!

Το ίδιο Συμβούλιο έχει προμηθεύσει επίσης έναν ομολογουμένως μεγάλο αριθμό διευθυντών της CIA, αλλά και όλους σχεδόν τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ τα τελευταία 60 χρόνια! Το CFR από όμιλος προβληματισμού γιγαντώθηκε σύντομα σε έναν πανίσχυρο οργανισμό επιρροής που παράγει ηγέτες ενώ από το 1921 που ιδρύθηκε έχει διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκακιέρας.

Το θέμα είναι τι είδους αποφάσεις παίρνονται και τι αντίκτυπο έχουν στην οικουμένη…