Οι άγνωστες ιστορίες για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη

31/01/19 • 17:53 | UPD 31/01/19 • 17:53

Newsroom eleftherostypos.gr

Η δράση του «Αντεροβγάλτη» έμεινε στη ιστορία επί το πλείστον για τη “μυστηριώδη” αδυναμία των αρχών να τον ανακαλύψουν.

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι το ψευδώνυμο που δόθηκε σε έναν αγνώστου ταυτότητας δολοφόνο ο οποίος δρούσε στην περιοχή Ουάιτσάπελ του Λονδίνου στα τέλη του 19ου αιώνα ξεκινώντας από το 1888. Το όνομα άρχισε να χρησιμοποιείται απο την μέρα που κάποιος έστειλε ένα γράμμα στο Κεντρικό Γραφείο Ειδήσεων του Λονδίνου, ισχυριζόμενος πως είναι ο δολοφόνος με αυτό το όνομα.

Ο “Τζακ Ο Αντεροβγάλτης” είχε συγκεκριμένο μοτίβο στις δολοφονίες του. Σκότωνε νεαρές πόρνες και στις περισσότερες αφαιρούσε τα εσωτερικά όργανα με χειρουργική ακρίβεια. Οι φόνοι συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους την νύχτα ή τα ξημερώματα. Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Διάφορες θεωρίες υποστηρίζουν πως τα θύματα στραγγαλίζονταν πρώτα έτσι ώστε να μην φωνάζουν, κάτι το οποίο εξηγεί και την έλλειψη αίματος στις σκηνές των εγκλημάτων.

Η αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων από τρία θύματα έκανε μερικούς αστυνομικούς της εποχής να πιστεύουν  ότι σίγουρα ήταν γιατρός. Η δράση του “Αντεροβγάλτη” έμεινε στη ιστορία επί το πλείστον για τη “μυστηριώδη” αδυναμία των αρχών να τον ανακαλύψουν.

Επειδή η ταυτότητα του δολοφόνου δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ η ιστορία των γεγονότων έχει λάβει και ένα χαρακτήρα αστικού μύθου με μια μίξη ιστορικών και φανταστικών στοιχείων. Πολλοί ύποπτοι συνελήφθησαν, μα ποτέ δεν βρέθηκε ο πραγματικός αίτιος. Οι φήμες λένε πως ανέκαθεν ήταν γνωστό το πρόσωπο του δολοφόνου, ο οποίος δρούσε με τις “ευχές” των αρχόντων. Άλλοι μιλούν για μια οπτασία, που δεν ανήκε στον υλικό κόσμο. Οι ιστορίες πολλές…

Διαβάστε την συνέχεια στο perpetual.gr