Το παρασκήνιο του θρυλικού τραγουδιού Bohemian Rhapsody των Queen

28/01/19 • 16:59 | UPD 28/01/19 • 16:59

Newsroom eleftherostypos.gr

Το Bohemian Rhapsody είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο θρυλικό κομμάτι των Queen. Στην πραγματικότητα είναι ένα απο τα πιο θρυλικά κομμάτια όλων των εποχών.

Το παρασκήνιο του θρυλικού τραγουδιού Bohemian Rhapsody των Queen. Γράφτηκε απο τον ίδιο τον Freddie Mercury, με τους ειδήμονες να λένε ότι δεν θα το παίξει κανένας ραδιοφωνικός σταθμός.

Το Bohemian Rhapsody είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο θρυλικό κομμάτι των Queen. Στην πραγματικότητα είναι ένα απο τα πιο θρυλικά κομμάτια όλων των εποχών. Αλλά τι σημαίνει στην πραγματικότητα και ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό; Ο ίδιος ο Freddie δήλωσε ότι η ερμηνεία του τραγουδιού αφορά τον καθένα ξεχωριστά, «Το Bohemian Rhapsody δεν δημιουργήθηκε από τη μία μέρα στην άλλη. Έκανα έρευνα», είχε πει ο Freddie, ενώ συνέχισε «Πιστεύω πως ο κόσμος θα πρέπει απλώς να το ακούσει, να το σκεφτεί και μετά να αποφασίσει τι αισθάνεται.»

Το Bohemian Rhapsody δεν βγήκε έτσι απλά, είναι ένα από τα πιο παράξενα, πιο μελωδικά και λιγότερο κατανοητά τραγούδια στην ιστορία. Ένα έργο τέχνης που καταφέρνει να μεταπηδά από το ένα είδος μουσικής στο άλλο για σχεδόν 6 λεπτά!

“Ο Freddie είχε ένα πιάνο που το χρησιμοποιούσε ως κεφαλάρι για το κρεβάτι του, ένα βράδυ ξύπνησε στη μέση της νύχτας σε μια στιγμή “Εύρηκα”, κάθισε στο πιάνο και άρχιζε να γράφει. Όταν ξεκίνησαν να ηχογραφούν το τραγούδι, ο Freddie χρησιμοποίησε το ίδιο πιάνο που χρησιμοποιήθηκε απο τον Paul McCartney στο Hey Jude. Αφού το ξεκίνησε το 1968, ολοκληρώθηκε τελικά το 1975. Οι οπαδοί των Queen γνώριζαν πολύ καλά ότι η μπάντα ήταν πάντα προστατευτική για τους στίχους του τραγουδιού, αναγνωρίζοντας ότι είναι πολύ προσωπικό για τον Freddie.

Ο Freddie Mercury το επιμελήθηκε ολοκληρωτικά, σημείωνε μανιωδώς νότες πάνω σε χαρτάκια, μετά τις κύκλωνε και τις πετούσε στο πάτωμα. Ήταν ο μόνος που γνώριζε την τελική μορφή του και, επειδή κάθε κομμάτι του ηχογραφήθηκε ξεχωριστά, τα υπόλοιπα μέλη των Queen πήγαιναν στα τυφλά. Μάλιστα, επίτηδες δεν αποκάλυψε σε κανέναν το νόημά του.

Ο Brian May είπε κάποτε: “Ο Freddie ήταν ένα πολύ περίπλοκο άτομο: ασταμάτητο και αστείο στην επιφάνεια, αλλά απέκρυψε τις ανασφάλειες και τα προβλήματα της ζωής του και της παιδικής ηλικίας του. “Δεν εξήγησε ποτέ τους στίχους, αλλά νομίζω ότι έβαλε πολύ τον εαυτό του σε αυτό το τραγούδι”.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 31 Οκτώβρη του 1975. Τότε, ο Freddie είχε σχέση με την Mary Austin. Στα μέσα της δεκαετίας, ο Freddie είχε απατήσει την κοπέλα του με έναν άντρα που δούλευε στη δισκογραφική τους εταιρεία!

Διαβάστε την συνέχεια στο perpetual.gr

Copy link
Powered by Social Snap