ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ET MAGAZINE ΣΤΟ ELEFTHEROSTYPOS.GR

Ντόναλντ Τραμπ: Η προσωποποίηση του «Ποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος» (Μέρος Β’)

20/10/18 • 00:30 | UPD 01/02/19 • 15:50

Η περιήγηση στα επιτεύγματα του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζεται. Ο δισεκατομμυριούχος κραταιός πρόεδρος των ΗΠΑ διαθέτει εκτός των άλλων μία σειρά από ξενοδοχεία και ουρανοξύστες σε αρκετές Πολιτείες, που τον καθιστούν ένα από τα ισχυρότερα ονόματα του “Real Estate” (= ακίνητα).

Η περιήγηση στα επιτεύγματα του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζεται. Ο δισεκατομμυριούχος κραταιός πρόεδρος των ΗΠΑ διαθέτει εκτός των άλλων μία σειρά από ξενοδοχεία και ουρανοξύστες σε αρκετές Πολιτείες, που τον καθιστούν ένα από τα ισχυρότερα ονόματα του Real Estate. Το ET Magazine μας ξεναγεί σε μερικά από αυτά.

Γράφει η Κωνσταντίνα Νικοπούλου

40 Wall Street

Το άλλοτε ψηλότερο κτίριο του κόσμου βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, αγαπημένη πόλη και κέντρο των δραστηριοτήτων του Τραμπ. Το όνομά του προέρχεται φυσικά από την τοποθεσία και το δρόμο στον οποίο βρίσκεται, αν και μετά την απόκτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να το μετονομάσει σε “Trump Building” (= Κτίριο Τραμπ).

Η αγορά του συνέβη το Δεκέμβριο του 1995 και αποτέλεσε άλλη μία σπουδαία επιχειρηματική νίκη για τον κυρίαρχο των ακινήτων.

Ύστερα από μερικά χρόνια εγκατάλειψης και μη αξιοποίησης, ο Τραμπ είδε την ευκαιρία κι ο ουρανοξύστης αγοράστηκε αντί ενός αρκετά μικρού ποσού αναλογικά με τα μετέπειτα κέρδη. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως πλήρωσε μόλις 1 εκ. δολάρια και περίπου 35 εκ. για ανακαίνιση, για κάτι που λίγα χρόνια αργότερα θα του απέδιδε κέρδη τουλάχιστον 500 εκ. δολαρίων!

Trump Place

Μια γειτονιά πλούτου στο Μανχάταν. Ασφαλώς φαινόμενο όχι ασυνήθιστο ο πλούτος για τη συγκεκριμένη περιοχή, ωστόσο με τη δημιουργία της κοινότητας από την οικογένεια Τραμπ να συντελείται στην αρχή του αιώνα, η αίγλη που αποδόθηκε στο πιο φημισμένο σημείο της Νέας Υόρκης ήταν μεγάλη.

Πλέον, περισσότερα από είκοσι κτίρια- ουρανοξύστες συνθέτουν την αστραφτερή γειτονιά Τραμπ. Ανάμεσά τους ξενοδοχεία (Trump International Hotel & Tower), βίλες, και διαφόρων ειδών εγκαταστάσεις με επίκεντρο φυσικά τον επιβλητικό «Πύργο Τραμπ» (=Trump Tower).

Το στολίδι του Trump Organization (= Οργανισμός Τραμπ) προσφέρει μια σειρά από ανέσεις πρωτοπορώντας στον τομέα αυτό στη Νέα Υόρκη. Σπα, υπερσύγχρονες βιβλιοθήκες, αίθουσες προβολών, ειδικά διαμορφωμένες υπερυψωμένες βεράντες, απαραίτητες μπροστά στην απίστευτη θέα είναι μόνο κάποιες από τις προσφορές του συγκροτήματος.

Ο Οργανισμός Τραμπ όμως δε θα έμενε αποκλειστικά εντός συνόρων. Πύργοι με την επωνυμία της οικογένειας κοσμούν κράτη όπως η Ινδία, η Ουρουγουάη, η Τουρκία, και οι Φιλιππίνες. Το υψηλότερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών είναι σε όλα κοινός παρονομαστής.

Η βροχή χρημάτων συνεχίζεται! Επόμενη στάση: επιχειρηματικές αποτυχίες!

Διαβάστε το πρώτο μέρος του αφιερώματος ΕΔΩ

Copy link
Powered by Social Snap