Όταν μητέρα φοιτητή έπλυνε την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου!

17/11/17 • 15:42 | UPD 17/11/17 • 15:42

Η ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου αποτελεί «λάφυρο» της ΠΑΣΠ εδώ και δεκαετίες. Κατά καιρούς έχει γίνει συζήτηση επί της «ιδιοκτησίας» αυτής.

Η ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου αποτελεί «λάφυρο» της ΠΑΣΠ εδώ και δεκαετίες. Κατά καιρούς έχει γίνει συζήτηση επί της «ιδιοκτησίας» αυτής, ωστόσο υπάρχει μία καλά κρυμμένη ιστορία πίσω από το εθνικό μας σύμβολο.

Η σημαία βρίσκεται στα χέρια του ΠΑΣΟΚ από το 1982 όταν ακόμη η ΕΦΕΕ υπήρχε και λειτουργούσε. Τα τελευταία χρόνια η σημαία βρίσκεται στα χέρια κάποιου ή κάποιων τους οποίους δεν γνωρίζει ακόμη και η επίσημη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο υπάρχει μία πτυχή της ιστορίας που δεν είναι τόσο γνωστή. Αφορά την μητέρα ενός φοιτητή η οποία έκρινα αυθαιρέτως πως πρέπει να την πλύνει για να φύγουν τα αίματα, όταν την ανακάλυψε κρυμμένη σε ένα μπαούλο ερχόμενη στην Αθήνα για να δει τι κάνει ο γιος της και να του συγυρίσει την γκαρσονιέρα στην οποία έμενε.

Φυσικά και ήταν ένα ατύχημα, αφού και η ίδια δεν γνώριζε την σημασία της. Τα αίματα συνεχίζουν να υπάρχουν έστω και ξεθωριασμένα, η σημαία ακόμα να παραδοθεί στην Πολιτεία και κάθε χρόνο την βλέπουμε να ξεπροβάλει σε μέρες σαν την σημερινή.

ΓΔΜ