Γιος πρώην βουλευτή της ΝΔ

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες, ένα τέλος που σόκαρε

13/10/17 • 09:06 | UPD 13/10/17 • 09:08

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι δικογραφίες-σκάνδαλα, σχετικά με την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ανέλαβε την εκπροσώπηση του εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου.

Γνωστός για τις δεκάδες υποθέσεις ποινικού δικαίου που χειρίστηκε κατά την πολυετή καριέρα του ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Συνήθως καθισμένος στα έδρανα της υπεράσπισης και όχι της πολιτικής αγωγής, ο γνωστός ποινικολόγος συνήθιζε να αναλαμβάνει υποθέσεις του αποκαλούμενου οικονομικού εγκλήματος. Αφησε την τελευταία του πνοή στα 52 του χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές υποθέσεις που απασχόλησαν την επικαιρότητα.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι δικογραφίες-σκάνδαλα, σχετικά με την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ανέλαβε την εκπροσώπηση του εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου. Εχοντας «ανοιχτές» τουλάχιστον τρεις δικογραφίες σε βάρος του εντολέα του, ο ποινικολόγος είχε καταφέρει να επιτύχει την άρση της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία, αντικαθιστώντας την προφυλάκισή του με τον περιοριστικό όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων, το γνωστό «βραχιολάκι», και λίγους μήνες αργότερα, τον περασμένο Μάρτιο, ο κατηγορούμενος για σωρεία κακουργημάτων απαλλάχθηκε και από αυτό, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Επαγγελματική επιτυχία είχε χαρακτηριστεί και η εξέλιξη της υπόθεσης της Energa – Hellas Power, όπου στο πρωτόδικο δικαστήριο εκπροσώπησε τον Αχιλλέα Φλώρο. Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έδειξε ενοχή μεν, ελευθερία δε για τον κατηγορούμενο.

Υστερα από μία πολύμηνη διαδικασία, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κατάφερε την επιβολή της κατά συγχώνευσης συνολικής ποινής κάθειρξης 14 χρόνων και χρηματική ποινή ενός εκατομμυρίου ευρώ για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Το σημαντικότερο ήταν ότι το δικαστήριο όρισε αναστολή, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.

Εντολέας του ήταν επίσης και ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γ. Κουρτάκης, τον οποίο και εκπροσώπησε στη μαραθώνια ακροαματική διαδικασία στο Αυτόφωρο Μονομελές πριν από λίγους μήνες. Ο Γ. Κουρτάκης είχε βρεθεί στο εδώλιο ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Παν. Καμμένου, που αφορούσε σε σχολιασμό του εκδότη για τον υιό Καμμένο, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής.

Αλλες υποθέσεις τις οποίες είχε αναλάβει το γραφείο Μ. Ζαφειρόπουλου ήταν τόσο η συμμορία των ληστών των χρηματοκιβωτίων, το σκάνδαλο της Proton Bank, αλλά και αυτή των αποκαλούμενων «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων».

Παράλληλα, ο ποινικολόγος εκπροσώπησε και τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και στενό φίλο του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε νομικές υποθέσεις του, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η εμπλοκή του ονόματος του βουλευτή στην υπόθεση KarouzosGate, η οποία δεν κατέληξε πουθενά.

Αντωνία Ξυνού
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap