Τρεις γιορτινές συνταγές του Malabar που μπορείς να βάλεις στην κουζίνα σου

24/12/16 • 08:00 | UPD 24/12/16 • 08:00

Ότι πρέπει να δοκιμάσεις τις δημιουργίες του chef Παναγιώτη Γιακαλή στο Malabar, είναι κάτι που δεν χωράει συζήτηση. Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζεις, είναι πως τα παρακάτω τρία διάσημα πιάτα του καταλόγου, μπορείς πολύ εύκολα να τα ετοιμάσεις και σπίτι σου.

Με την ποιότητα και την γεύση που προσφέρει ο διάσημος σεφ.

Σούπα κολοκύθας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

1/3 μιας κολοκύθας καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα καρεδάκια

100 ml ελαιόλαδο

3 γρ. κανέλα

Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά την κολοκύθα, βάζοντας και λίγο αλάτι ώστε να βοηθήσει να βγάλει τα υγρά της. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί με τα υγρά της, προσθέτοντας και την κανέλα ώστε να πάρει άρωμα. Θα χρειαστεί περίπου 30 με 40 λεπτά. Μετά την χτυπάμε σε άνα μπλάντερ άστε να ομογενοποιηθεί.

 

Σαλάτα με iceberg και ζεστό κατσικίσιο τυρί

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

1 iceberg

200 γρ. τυρί chevre

300 ml κρέμα γάλακτος

50 ml ελαιόλαδο

20 ml ξίδι

5 κριτσίνια ολικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε τέσσερις φετες το iceberg και το μαρινάρουμε με το λάδι και το ξίδι. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κράμα και προσθέτουμε το τυρί και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ώστε να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε το λιωμένο τυρί πάνω στο iceberg και σπάμε σε κομμάτια από πάνω τα κριτσίνια.

 

Αρνακι στο φουρνο με δενδρολιβανο και πατατες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YΛΙΚΑ

1 κιλό ξεκοκαλισμένο μπούτι απο αρνάκι γάλακτος
600 γρ. πατάτες καθαρισμένες κομμένες κυδωνάτες
Δενδρολίβανο φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρουμε το αρνί με το σκόρδο το ελαιόλαδο και το δενδρολίβανο για ενα βράδυ. Σε μια γάστρα βάζουμε τις πατάτες κάτω και το μαριναρισμένο αρνάκι από πάνω συμπληρώνοντας λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι στις πατάτες. Βαζουμε την γάστρα σε ενα προθερμασμένο φούρνο και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 4 ωρες.