Συνολικά πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο κινήθηκαν 4 τουρκικά drones, 4 μαχητικά F-16, δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72 και ένα ελικόπτερο.
Όλες οι παραβιάσεις έγιναν από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ σημειώθηκαν και 6 υπερπτήσεις σε Κίναρο και Κανδελλιούσα. Συγκεκριμένα, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 13:18 και στις 14:20, πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.
Νωρίτερα σήμερα, στις 08:16, τουρκικό UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Κανδελλιούσα, δυτικά της Νισύρου, ενώ στις 08:53, στις 09:16 και στις 10:35 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.
Από την παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίοας καταγράφηκαν επίσης 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
![«Δεν οδηγούσε ο Στέφανος το αυτοκίνητο» – Τι είπε ο δικηγόρος του Τσιτσιπά [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2023/07/tsitsipas-150x150.jpg)
![Στέφανος Τσιτσιπάς: Πιάστηκε από τις έξυπνες κάμερες να τρέχει με 210 χιλιόμετρα στην Αττική Οδό – Πρόστιμο 2.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/06/tsitsipas-150x150.jpg)