Αθήνα Καιρός

Υπόθεση Μαζωνάκη: Πρόσωπο «κλειδί» καταθέτει σήμερα – Το κοκτέιλ των 8 φαρμάκων και η νέα υπερασπιστική γραμμή της γιατρού

3 λεπτά
Υπόθεση Μαζωνάκη: Πρόσωπο «κλειδί» καταθέτει σήμερα – Το κοκτέιλ των 8 φαρμάκων και η νέα υπερασπιστική γραμμή της γιατρού

Ένα ακόμη πρόσωπο «κλειδί» περνά σήμερα, 19 Οκτωβρίου το κατώφλι των αρχών για την υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη.

Το κοκτέιλ των 8 φαρμάκων

Το κοκτέιλ των οκτώ φαρμάκων που βρέθηκε στον οργανισμό του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Μαζωνάκη, συνθέτουν το σκηνικό για το τι συνέβη στον τραγουδιστή.


Τα γυρίζει η γιατρός: Ισχυρίζεται ότι έκανε ινουσφαίρεση και όχι πλασμαφαίρεση

«Η θεραπεία αυτή δεν έχει παρενέργειες και αντενδείξεις. Δε μου έχει συμβεί ποτέ καμία παρενέργεια. Συνειδητότατα σας λέω πως αν πίστευα πως υπάρχει ο οποιοσδήποτε κίνδυνος παρενέργειας, δεν θα έκανα ποτέ τίποτα στους ασθενείς μου», υποστήριξε η 56χρονη.

Η άνευ ειδικότητας ιατρός έχει επιχειρήσει να διαχωρίσει τη θεραπεία που διενεργούσε στους ασθενείς της από την πλασμαφαίρεση που γίνεται στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

«Η πλασμαφαίρεση αφορά ανθρώπους που έχουν κάποια παθολογία. Αφαιρεί ένα μέρος του πλάσματος του αίματος για να αφαιρεθούν οι τοξικοί παράγοντες, αντικαθιστώντας με τεχνικό πλάσμα. Αντίθετα, το inus φιλτράρει το αίμα και στο φίλτρο συγκρατούνται οι τοξικές ενώσεις, χωρίς να προσθέτει τίποτα, εκτός από ηπαρίνη, που είναι απαραίτητη για τη διαδικασία και τον ορό».


Νέοι ύποπτοι στο «κάδρο» των ερευνών

Μετά τις αποκαλύψεις για τη χορήγηση μέθης, στον γνωστό τραγουδιστή, οι αρχές πλέον ερευνούν πώς οι κατηγορούμενοι γιατροί προμηθεύτηκαν τα σκευάσματα, για ποιο λόγο βρίσκονταν στο ιατρείο της Καρνεάδου και εάν χρησιμοποιήθηκε αντίδοτο όταν η κατάσταση του επιδεινώθηκε.

«Ξέρω ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας inus πολλοί ασθενείς κοιμόντουσαν γιατί η θεραπεία ήταν πολύωρη αλλά δεν είχα ακούσει ποτέ για τη χρήση προποφόλης», ανέφερε η 61χρονη νοσηλεύτρια.

Η αναισθησιολόγος η οποία συνεργαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια με την 56χρονη γιατρό του Κολωνακίου κάνοντας δύσκολες φλεβοκεντήσεις, είχε ερωτηθεί από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση για τη χρήση της προποφόλης. «Η προποφόλη είναι αναισθητικό φάρμακο, υπνωτικό, το οποίο χρησιμοποιείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον…Χρησιμοποιείται ως υπνωτικό φάρμακο. Χρήση προποφόλης γίνεται, από όσο ξέρω, μόνο για τα χειρουργεία», είχε πει.

Το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει το Mega, οι αποκαλύψεις για το θάνατο του δημοφιλούς τραγουδιστή, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε διεύρυνση των κατηγοριών και των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]