Αθήνα Καιρός

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Βαρνάβα

6 λεπτά
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Βαρνάβα

Φωτιά:  Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Βαρνάβα που ξέσπασε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση η προκλήθηκε από αυτοκίνητο το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 4 πεζοπόρα μεταξύ των οποίων και Ρουμάνοι πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σημειώνεται και το πρωί είχε ξεσπάσει φωτιά στον Βαρνάβα, κοντά στην Ιερά Μονή Άξιον Εστί.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αγ. Μαρίνα Ευβοίας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αγία Μαρίνα Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 18:10 και δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι συνολικά 55 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Κυριακή και Δευτέρα στην Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στην Περιφέρεια Αττικής προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Μάλιστα η Αττική είναι στην κατηγορία κινδύνου 4 και για αύριο, Δευτέρα (31/7).

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1685586337003339776?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1685586337003339776%7Ctwgr%5Eef9ffad9482268b103be6cbc6aa2378a73aa2d47%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2023%2F07%2F30%2Fgreece%2Ffotia-ston-varnava-attikis-kinitopoiithikan-kai-enaeria-mesa%2F

Φωτιά: Aυστηροποίηση των ποινών για εμπρησμό

Η διαπίστωση ότι πολλές φωτιές οφείλονται σε ανθρώπινο χέρι οδηγεί σε αυστηροποίηση των ποινών για εμπρησμό, είτε από δόλο, είτε από αμέλεια. Eκτός από τις ενισχυμένες ποινές φυλάκισης τώρα εξετάζεται και η αύξηση των προστίμων.

10 χρόνια ή και ισόβια κάθειρξη περιλαμβάνει το ποινολόγιο που αυστηροποιήθηκε από το 2012 για τους εμπρηστές. Η νομοθετική αλλαγή έγινε γιατί τα στοιχεία έδειχναν ατιμωρησία.

Την 20ετια 2001-2021, ασκήθηκαν 19.712 διώξεις για εμπρησμούς είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση. Μόνον 564 καταδικάστηκαν, δηλαδή ποσοστό 2,8%.

Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι να υπάρξει και σημαντική αύξηση στα διοικητικά πρόστιμα, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Επίσης προτεραιότητα αποτελεί ο διπλασιασμός του προσωπικού της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, της υπηρεσίας δηλαδή που κυνηγάει τους εμπρηστές.

Σε παρατεταμένο κόκκινο συναγερμό βρίσκονται Πυροσβεστική, Αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις και Πολιτική Προστασία υπό το φόβο εκδήλωσης νέων πυρκαγιών.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση στην Αττική τηρείται στο ακέραιο. Το ίδιο και η 24ωρη φύλαξή τους.

Ειδήσεις σήμερα

Αλλάζει ο νόμος για τους εμπρηστές με εξοντωτικές ποινές και αποζημιώσεις

Φωτιές: Πέρα από την κλιματική κρίση – Tα 4 SOS για τη στρατηγική

Κατερίνη: Μητέρα τριών παιδιών η γυναίκα που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]