ΥΠΕΝ: Ολοκληρώθηκε η υποβολή φακέλων, με προσφορές υποψηφίων, για τον διεθνή διαγωνισμό εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας εντοπισμού γεωθερμικού δυναμικού σε τέσσερις μη χαρακτηρισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, στη νότια λεκάνη Στρυμόνα, στο δυτικό Δέλτα Νέστου, στον Ακροπόταμο Καβάλας και στην νότια λεκάνη – Δέλτα του Έβρου.
Στην τελική ευθεία η εκκίνηση ερευνών γεωθερμίας
Συνολικά, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη γεωθερμία, κατατέθηκαν πέντε φάκελοι με προσφορές από τους υποψηφίους, χωριστά για κάθε περιοχή. Η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών αποσφράγισε, παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων, τους φακέλους με τα δικαιολογητικά συμμετοχής και θα συνεχίσει με την αξιολόγηση των τεχνικών – οικονομικών προσφορών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.
«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενθαρρύνει τη γεωθερμική έρευνα, με στόχο την ηλεκτροπαραγωγή που ξεκινά και πάλι -μετά από μία δεκαετία- υπό νέο, πλήρως επικαιροποιημένο, θεσμικό πλαίσιο.
Παράλληλα, στηρίζει τις προσπάθειες αξιοποίησης γεωθερμικών πεδίων τοπικού ενδιαφέροντος (θερμοκρασίες από 30°C έως 90°C) για την ανάπτυξη δικτύων αστικής τηλεθέρμανσης και οργανωμένης διάθεσης θερμικής ενέργειας σε μονάδες του πρωτογενούς τομέα (λ.χ. σε θερμοκήπια, ιχθυοκαλλιέργειες κ.λπ.), αλλά και για εφαρμογές σε ήπιες βιοτεχνικές – βιομηχανικές δράσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.
- Βασίλης Βασιλικός: Κηδεύτηκε με το αγαπημένο του καπέλο – «Είναι μεγάλος ο καημός, έχασα αδερφό» είπε συγκινημένος ο Γαβράς
- Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 28χρονης – «Ξυπνάμε την νύχτα στο ύπνο μας και την ψάχνουμε» [βίντεο]
- Αλιευτικός τουρισμός: Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής Συνέδριο Ολοκλήρωσης Διαπεριφερειακού Έργου
- Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Η Βιολάντα γιορτάζει και μοιράζει μπισκοτοδώρα σε όλους!
- Η ζωή μιας υπολοχαγού καταδρομέα-αλεξιπτωτίστριας: «Γιατί όχι να μη γίνω και στρατηγός»
- Υπόθεση-σοκ στον Νέο Κόσμο: Βούτηξε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει από τη βία του συντρόφου της


















