Αθήνα Καιρός

Βασίλης Καλογήρου: Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

9 λεπτά
Βασίλης Καλογήρου: Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Βασίλης Καλογήρου: Το Mega φέρνει στο φως τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές σχετικά με τον θάνατό του: δολοφονία, αυτοχειρία και πιθανά παθολογικά αίτια.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το ενδεχόμενο της δολοφονίας προκύπτει καθώς έχει βρεθεί μία κάκωση στο υοειδές οστό του λαιμού του 39χρονου από τη Λάρισα. Ωστόσο, δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι τώρα αν αυτό συνέβη από τα ζώα της περιοχής ή πρόκειται για ένδειξη στραγγαλισμού. Κάτι που θα διαπιστωθεί από την ιστολογική εξέταση.

Το δεύτερο σενάριο αφορά το να επήλθε ο θάνατος από παθολογικά αίτια λόγω του ότι περπάτησε για πολλές μέρες και ενδέχεται να εξαντλήθηκε ο οργανισμός του. Το τρίτο σενάριο αφορά την αυτοκτονία, κάτι που θα αποδειχτεί και αυτό από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Σε σχέση με το ερώτημα γιατί τα σκυλιά δεν αντιλήφθηκαν νωρίτερα την παρουσία του σώματός του στο σημείο, οι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί μόλις έγινε γνωστή η είδηση ανέφεραν ότι η οσμή που αναδυόταν δεν ήταν πολύ ισχυρή. Επίσης, το κρύο που κυριαρχούσε τις προηγούμενες ημέρες ενδέχεται να βοήθησε στο να μη γίνει έντονη η οσμή του σώματος από τα σκυλιά νωρίτερα.

Ανέφερε, ακόμη, πως ένα ακόμα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι το πού ξόδεψε ο Βασίλης Καλογήρου τα 70 ευρώ που είχε πάρει μαζί του, καθώς αυτό το εν λόγω χρηματικό ποσό δεν εντοπίστηκε στο σώμα.

Ένα ακόμα ερώτημα είναι επί πόσον καιρό παρέμεινε ζωντανός από την ημέρα της εξαφάνισής του. Επιπλέον, από τις εξετάσεις που έγιναν στο σώμα διαπιστώθηκε πως δεν είχε καταναλώσει φαγητό. Φαγητό δεν εντοπίστηκε ούτε κοντά στο σώμα.


Ολοκληρώθηκε η έρευνα στο κινητό και τον υπολογιστή του

Κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι είχε δεχθεί οποιαδήποτε απειλή ή κάτι πέρα από τα συνηθισμένα για τη ζωή του δεν προκύπτει από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου και του υπολογιστή του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου. Και τα δύο προσωπικά αντικείμενα του γιου της εισαγγελέως Εφετών Λάρισας που κηδεύτηκε σήμερα αναλύθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ουδέν αξιόλογο εντοπίστηκε.

Παράλληλα ανασύρθηκαν και οι αναζητήσεις που είχε κάνει ο 39χρονος στο διαδίκτυο χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε που να γεννά ερωτήματα.

Ψάχνουν στοιχεία στις κάμερες – Γιατί ζητήθηκε ο ιατρικός φάκελος;

Οι έρευνες για τον θάνατο του Βασίλη κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις, αφού η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Από την Τρίτη, οι αστυνομικοί με drones καταγράφουν όλη την πορεία που μπορεί να ακολούθησε ο Βασίλης, μέχρι το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του.

Αναζητούν κάμερες στη Λάρισα, σε χωριά, ακόμη και σε κτηνοτροφικές μονάδες για να δουν αν πέρασε από κει ο 39χρονος ή αν τον οδήγησαν κάποιοι στο μοιραίο σημείο. Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει μπει και η προσωπική και κοινωνική ζωή του Βασίλη Καλογήρου, καθώς και το τι προηγήθηκε στο σπίτι του, που τον ανάγκασε να βγει χωρίς το κινητό του, και να εξαφανιστεί.

Δεν ήθελε να τον εντοπίσει κανείς και το άφησε σπίτι, ή απλά ήθελε να κάνει μια βόλτα ήσυχος, χωρίς να επικοινωνήσει με κανένα και κάτι συνέβη στον δρόμο του; Οι αστυνομικοί με εντολή εισαγγελέα έχουν ζητήσει και τον ιατρικό φάκελο του 39χρονου, κάτι που θέλουν να έχουν στη διάθεσή τους και οι ιατροδικαστές που περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να διαλευκάνουν το μυστήριο με τον θάνατο του 39χρονου.

Βασίλης Καλογήρου: Οδύνη και σπαραγμός στην κηδεία του 39χρονου – Τι είπε η μητέρα του [εικόνες-βίντεο]

Κηδεία Βασίλη Καλογήρου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (19/2) η κηδεία του 39χρονου, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε ορεινή περιοχή στην Περαχώρα Τυρνάβου τη Δευτέρα (17/2). Όταν κατέφθασε η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου στην Εκκλησία, είπε στους δημοσιογράφους «να ζήσετε πολλά χρόνια και να έχετε ευλογία στη ζωή σας».

Κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία η εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Σοφία Αποστολάκη, ήταν δακρυσμένη και έκανε τον σταυρό της μπροστά στο φέρετρο του γιου της. Επικήδειους εκφώνησαν ο θείος του Βασίλη Καλογήρου, Γιώργος Αποστολάκης και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος.

YouTube thumbnail

«Βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια οικογένεια που γνωρίζουμε», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η πρόεδρος και οι δικαστές του Αρείου Πάγου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, καθώς και άλλοι φορείς.

Παρούσα στην κηδεία είναι και η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του 39χρονου, ως εισαγγελέας Λάρισας, είχε χειριστεί και την υπόθεση των Τεμπών.

«Ίσως οι μόνες λέξεις κουράγιο και δύναμη στους οικείους να είναι οι λέξεις που αρμόζουν και θα συντροφεύουν την πορεία αυτών των ανθρώπων. Πέρα από ότι μου έχουν περάσει από το μυαλό διάφορες σκέψεις και πιστεύω ότι έχουν περάσει σε όλους μας, σήμερα ήρθα γιατί ένιωσα ότι έπρεπε να βρίσκομαι εδώ να αποχαιρετήσω τον Βασίλη», δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού προσερχόμενη στην κηδεία.

«Ο Θεός ξέρει, είμαστε στο ίδιο σκοτάδι όλοι», δήλωσε ο πνευματικός αδελφός από το μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ στη βόρεια Εύβοια όπου πήγαινε ο Βασίλης Καλογήρου.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

«Ο Βασίλης ήταν ένα κομμάτι μάλαμα. Δεν ξέρουμε πώς έφυγε, πώς τον πέταξαν εκεί πάνω», είπε η θεία του Βασίλη Καλογήρου.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας μετά τον εντοπισμό του πτώματος που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στην Πέρα Χώρα Τυρνάβου.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]