Σύμφωνα με πληροφορίες του EleftherosTypos.gr, οι φετινές τιμές στα κρεοπωλεία θα παραμείνουν στις ίδιες τιμές σε σχέση με πέρυσι, ενώ ταυτόχρονα, ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει η σταθερότητα των τιμών σε αρνί και κατσίκι, ενώ τέτοιες ημέρες οι τιμές τα προηγούμενα χρόνια είχαν πάντα αυξητική τάση. Παράλληλα, εφόσον κάποιος θελήσει να φάει σε ταβέρνα την ημέρα της Τσικνοπέμπτης στην Αθήνα θα κληθεί να πληρώσει κατά άτομο γύρω στα 25-35 ευρώ, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο μέσο όρος θα κυμανθεί γύρω στα 20-25 ευρώ. Επίσης, μία ακόμα πιο οικονομική επιλογή είναι τα παραδοσιακά σουβλατζίδικα, όπου ένα τραπέζι θα βγει ακόμη πιο οικονομικό, κάτι που έχει γίνει τάση τα τελευταία έτη και φαίνεται ότι το προτιμούν όλο και περισσότερο οι πολίτες.
Δείτε παρακάτω τον πίνακα που ετοίμασε το EleftherosTypos.gr με τις τιμές στα κρέατα:
| ΠΡΟΪΟΝΤΑ | ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ | ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ | ΤΙΜΗ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ | ΤΙΜΗ DELIVERY |
| Μπριζόλες χοιρινές (ελληνικές) | 4 | 8 | 12,50 (μερίδα) | 11,90 (μερίδα) |
| Πανσέτες ελληνικές | 6 | 8 | 9,30 (μερίδα) | 9,90 (μερίδα) |
| Παϊδάκια αρνίσια | 12 | 17 | 38 (κιλό) | 38 (κιλό) |
| Κοτόπουλο ολόκληρο | 3-4 | 4,5-5 | 14 (παϊδάκια κιλού) | 14 (παϊδάκια κιλού) |
| Γύρος χοιρινός | 8,5 (750 γραμ.) | 9,90 (750 γραμ.) | 10,90(μερίδα) | 10,90 (μερίδα) |
| Σουβλάκια χοιρινά | 11/ κιλό ή 1,7/ τεμάχιο | 13/ κιλό ή 2/ τεμάχιο | 2,40/τεμάχιο | 2,50/ τεμάχιο |
| Πίτα γύρος χοιρινός | – | – | 3,90 | 4,10 |
| Έτοιμα μπιφτέκια μοσχαρίσια | 9,4 – 11,5 | 13 | 9 (μερίδα) | 9,9 (μερίδα) |
Επάρκεια δίχως ζήτηση στα κρεοπωλεία και… απογοήτευση
«Δεν είναι καλά τα πράγματα φέτος. Οι παραγγελίες είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι, διότι όλοι περιμένουν όπως φαίνεται την τελευταία στιγμή να πάρουν τα κρέατα τους. Οι περισσότεροι φοβούνται τον καιρό, γιατί υπάρχουν μετεωρολογικές προβλέψεις που λένε ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, ότι θα υπάρξουν εκτεταμένες βροχοπτώσεις. Οι μεγάλες παρέες έχουν χαθεί εδώ και χρόνια, ενώ τα τελευταία έτη ο κόσμος προτιμά να βγει σε μία ταβέρνα και να φάει ή να παραγγείλει μέσω ντελίβερι και να καθίσει στο σπίτι του και ας πληρώσει και στις δύο περιπτώσεις κάτι παραπάνω, θα γλυτώσει όλη τη διαδικασία του ψησίματος σημείωσε στο EleftherosTypos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι υπάρχει επάρκεια στα προϊόντα και οι κρεοπώλες είναι έτοιμες να δώσουν στον καταναλωτή ποιοτικό και ελληνικό κρέας, με την καλύτερη τιμή στην αγορά.

«Το σουβλάκι θα κινηθεί γύρω στα 9 ευρώ το κιλό, ενώ πανσέτα και μπριζόλα στα 8 ευρώ το κιλό. Το κοτόπουλο σουβλάκι θα κυμανθεί στα 11 ευρώ το κιλό, ενώ τα φιλέτα γύρω στα 10 ευρώ το κιλό. Οι τιμές δεν έχουν αλλάξει και παραμένουν ίδιες, αλλά εκείνο που μας έχει κάνει εντύπωση είναι οι τιμές σε κατσίκι και αρνί, οι οποίες παρέμειναν σταθερές και πιο συγκεκριμένα γύρω στα 15-16 ευρώ το κιλό και τα παϊδάκια επειδή είναι κοπή, γύρω στα 17 ευρώ το κιλό. Όλο αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει ζήτηση και μάλλον συμβαίνει εξαιτίας τα όσα έχει ακούσει ο καταναλωτής για την ευλογιά των αιγοπροβάτων το τελευταίο διάστημα» συμπλήρωσε ο κ. Κεσίδης.
Έτοιμη η εστίαση στην Αττική για την Τσικνοπέμπτη – Την τιμητική τους θα έχουν τα σουβλατζίδικα
Όσον αφορά την εστίαση και δη τις παραδοσιακές ταβέρνες, τα σουβλατζίδικα και λιγότερο τα εστιατόρια, η Τσικνοπέμπτη προμηνύεται ως μέρα χαράς για τους καταστηματάρχες από θέμα κρατήσεων και κόσμου, αλλά χαρακτηρίζεται και δύσκολη, λόγω του όγκου δουλειάς που θα λάβει χώρα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο EleftherosTypos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων Αττικής, Ιωάννης Δαβερώνης ο κλάδος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών. «Καταρχάς έχουμε να κάνουμε με μία ημέρα που ο κόσμος βγαίνει, αλλά συνήθως σε συγκεκριμένα μαγαζιά για τη Τσικνοπέμπτη, που έχουν να κάνουν με ψητά και κυρίως ταβέρνες που δίνουν έμφαση στο παϊδάκι και γενικότερα στα κρεατικά. Ο κλάδος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών, με σωστή ποιότητα και καλό σέρβις».

Όσον αφορά τις τιμές, ο μέσος όρος που θα πληρώσει κάποιος για να φάει σε μία ταβέρνα θα κυμανθεί για φέτος στην Αθήνα γύρω στα 25-35 και με χύμα κρασί. «Φυσικά αρκετοί τα τελευταία χρόνια πηγαίνουν και στα παραδοσιακά σουβλατζίδικα, τα οποία είναι ακόμη πιο οικονομικά . Ακόμα, υπάρχει και το ντελίβερι που θα προτιμήσουν πολλοί, διότι η επόμενη ημέρα είναι εργάσιμη και ταυτόχρονα οι επιλογές στο ντελίβερι είναι εκατοντάδες πια. Ο κόσμος δεν μαγειρεύει τόσο συχνά στο σπίτι του, οπότε ιδίως τέτοια μέρα θα προτιμήσει κάτι έτοιμο, ενώ αρκετοί καταστηματάρχες θα βάλουν στο μαγαζί τους και ζωντανή μουσική, προκειμένου να διασκεδάσει ακόμη περισσότερο ο κόσμος» υπογράμμισε ο κ. Δαβερώνης.
Ικανοποίηση των επαγγελματιών για την Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη – 30% στις προκρατήσεις
Τέλος, ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου είναι και οι επαγγελματίες της εστίασης και στη Θεσσαλονίκη, με τις προκρατήσεις να βρίσκονται ήδη στο 30% για την Τσικνοπέμπτη, ενώ ίδια έχουν γίνει οι προετοιμασίες και για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Η Τσικνοπέμπτη είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, όπως και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το Σάββατο που μας έρχεται, οπότε οι καταστηματάρχες έχουν επενδύσει χρήματα στην ατμόσφαιρα και στη διακόσμηση των καταστημάτων τους αυτές τις ημέρες. Επίσης, εκείνες τις ημέρες θα πραγματοποιήσουν live events, ενώ οι προκρατήσεις βρίσκονται ήδη στο 30% και αναμένεται να φτάσουν στο 100% σε πληρότητες εκείνες τις ημέρες» σημείωσε στο EleftherosTypos.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών & καφέ μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Χρυσάφης Αθανάσιος.

Στη Θεσσαλονίκη ο μέσος όρος κατά άτομο θα κυμανθεί γύρω στα 20 με 25 ευρώ, ενώ για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι περίπου το ίδιο ποσό. «Υπάρχει η εντύπωση ότι για ακόμα μία χρονιά ο κόσμος θα βγει έξω να το γιορτάσει και θα γεμίσει τα μαγαζιά, ενώ θα θέλαμε να τον παρακαλέσουμε για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτησή του αυτές τις δύο ημέρες να βγει από νωρίς το μεσημέρι και ιδίως το Σάββατο, προκειμένου να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι».
Ειδήσεις Σήμερα
- Η ICE «φακελώνει» και καταδιώκει πολίτες κι εκείνοι απαντούν με ψηφιακή αντεπίθεση, «ξεσκεπάζοντας» τους μασκοφόρους πράκτορες
- Άρτα: «Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας» – Την Τετάρτη η κηδεία της 35χρονης που «έσβησε» την ώρα που θήλαζε
- Άγιος Βαλεντίνος: 5 ιδέες για να λάμψετε με το στυλ σας χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία

