Νεκρός εντοπίστηκε ο 46χρονος Ισραηλινός πεζοπόρος Άμι Γιόγκεβ, ο οποίος αγνοούνταν εδώ και τρεις εβδομάδες στον Όλυμπο.
Ο 46χρονος αγνοούνταν από τις 20 Σεπτεμβρίου και η σορός του εντοπίστηκε στη θέση Μαυρόλακκος, σε υψόμετρο περίπου 1.800 μέτρων.
Για την ανάσυρση της σορού είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση, καθώς στο σημείο μεταβαίνουν ομάδες της 2ης και της 8ης Ε.Μ.Α.Κ. και πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου.

Το χρονικό της εξαφάνισης
Ο 45χρονος είχε δώσει το τελευταίο του στίγμα την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, ενημερώνοντάς τους δικούς του ότι βρισκόταν στο Όλυμπο. Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, τα ίχνη του χάθηκαν, σημαίνοντας συναγερμό στην οικογένειά του.
Μην μπορώντας να επικοινωνήσουν μαζί του, οι συγγενείς απευθύνθηκαν στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Υπάλληλοι της πρεσβείας ενημέρωσαν άμεσα την Ελληνική Αστυνομία, με το αίτημα αναζήτησης να διαβιβάζεται στο Α.Τ. Δίου-Ολύμπου. Το μοναδικό αρχικό εύρημα ήταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο του 46χρονου, με το οποίο είχε ταξιδέψει από την Αθήνα και το οποίο βρέθηκε σταθμευμένο στο Λιτόχωρο.



















