Δεκάδες είναι τα θύματα της αυτοαποκαλούμενης ταξιδιωτικής πράκτορα η οποία έχει λάβει το ποσό των 120.000 ευρώ για ταξίδια που…. εν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Ανάμεσα σε εκείνους που εξαπατήθηκαν είναι και μία από τις πιο γνωστές σεφ της ελληνικής τηλεόρασης, η Μαρία Εκμετσίογλου.
Απολογείται η PR που κατηγορείται για ταξιδιωτικές απάτες
Απολογείται η 38χρονη γυναίκα, πρώην δημοσιογράφος και travel agent, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για απάτη και «ξέπλυμα» χρημάτων. Σύμφωνα με τις Αρχές, όλα ξεκίνησαν από το Final Four της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι, όπου πλήθος γνωστών επιχειρηματιών επρόκειτο να ταξιδέψουν και είχαν καταβάλει μεγάλα ποσά για VIP εισιτήρια, μπροστά στο παρκέ. Ένας εκ των θυμάτων μάλιστα είχε πληρώσει 11.500 ευρώ για εκείνον και τον γιο του, προκειμένου να παρευρεθούν στους αγώνες.
Ωστόσο, οι πελάτες δεν έλαβαν ποτέ τα υποσχεθέντα εισιτήρια ή υπηρεσίες, με τη συνολική ζημιά να εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 160.000 ευρώ. Η υπόθεση έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα λόγω του μεγάλου αριθμού εξαπατημένων και της σοβαρότητας των κατηγοριών.
Οι απάτες
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 30 άτομα -μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, εφοπλιστές, επαγγελματίες και δημόσια πρόσωπα- της κατέθεσαν ποσά που συνολικά ξεπερνούν τα 70.000 ευρώ, για να εξασφαλίσουν θέση σε μια πτήση charter προς το Άμπου Ντάμπι, καθώς και VIP εισιτήρια που, όπως αποδείχθηκε, δεν υπήρχαν. Η ίδια φρόντισε να κάνει την απάτη να μοιάζει με… οργανωμένο ταξίδι υψηλών προδιαγραφών: έστελνε φωτογραφίες του αεροσκάφους, παρουσίαζε αφίσες με διακριτικά του Final Four και ισχυριζόταν πως η πτήση κλείνεται «στο όνομα γνωστής εταιρείας», που δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού και των πολυτελών μετακινήσεων.
Η πρώην δημοσιογράφος, PR και αυτοαποκαλούμενη travel agent, ισχυριζόταν ότι εκτός από δημοσιογράφος και διοργανώτρια ταξιδιών πολυτελείας, είχε και έναν ακόμη πιο… σκοτεινό ρόλο: αυτόν της πληροφοριοδότριας μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, με αποστολές -όπως έλεγε- στις εμπόλεμες ζώνες της Γάζας, για να συνδράμει πολεμικό ανταποκριτή ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού.
Ειδήσεις Σήμερα
- Το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ιδρύει μόνιμη παρουσία στις ΗΠΑ
- Σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s πωλείται καπέλο του Ναπολέοντα
- Ηράκλειο: Στα 31 χρόνια του κατήγγειλε τον θείο του για κατ’ επανάληψη σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικος
- Νέο επεισόδιο στη Βουλή – Η επίθεση της Κωνσταντοπούλου στη ΝΔ και η νέα απάντηση του Θεοδωρικάκου
![Στο Παρίσι δημοσιογράφος συγκρούστηκε με τη φερόμενη κόρη του Πούτιν – «Πάρτον τηλέφωνο να σταματήσει τον πόλεμο» της είπε [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/stigmiotypo-othonis-2025-12-04-105817-150x150-png.webp)
