Η φωτιά καίει πλαστικά και απορρίμματα εντός του χώρου της επιχείρησης, προκαλώντας έντονη ανησυχία, ενώ νωρίτερα ενεργοποιήθηκε και το 112, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κρατήσουν κλειστά πόρτες και παράθυρα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας και υδροφόρες, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για πλήρη έλεγχο της φωτιάς.
Για το ενδεχόμενο έκλυσης επικίνδυνων καπνών και αερίων στην ατμόσφαιρα, λόγω της φύσης των φλεγόμενων υλικών από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε εγκαταστάσεις εταιρείας ανακύκλωσης στην περιοχή της Συμμαχικής Οδού, προειδοποιεί το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, να κλείσουν άμεσα πόρτες και παράθυρα και να απενεργοποιήσουν συστήματα εξαερισμού που εισάγουν αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον.
«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται ήδη στο σημείο και επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ συνδράμουν και μέσα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το μήνυμα έκτακτης ανάγκης του 112, που ήχησε το πρωί, προειδοποιώντας για «πυρκαγιά σε χώρο ανακύκλωσης στο Βιομηχανικό Πάρκο Νεoχωρούδας Ωραιοκάστρου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης»._
Ειδήσεις Σήμερα
- Ηράκλειο: Αποκεφάλισαν την προτομή του Νίκου Ξυλούρη
- «Έχει ένα πρόσωπο στο μουστάκι του!»: Ο Τούρκος πολιτικός που έγινε viral για τον πιο απίθανο λόγο
- Αναβαθμίζεται το timologio της ΑΑΔΕ από αύριο – Τι αλλάζει στη νέα έκδοση της εφαρμογής
- Η Metron χορηγός στην επετειακή εκδήλωση «40 Χρόνια ΚΤΙΡΙΟ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
- Κρήτη: Έκλεψαν τα σκαλοπάτια του ιστορικού Αρρεναγωγείου – Η οργισμένη ανάρτηση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου και τα μέτρα για την προστασία του