Αθήνα Καιρός

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος των «Ντάλτονς» – Η εγκληματική οργάνωση της τουρκικής μαφίας

3 λεπτά
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος των «Ντάλτονς» – Η εγκληματική οργάνωση της τουρκικής μαφίας

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος μετά από συνεργασία με την ΕΥΠ, ένα ηγετικό στέλεχος της διαβόητης τουρκικής μαφιόζικης οργάνωσης «Ντάλτονς», ο 49χρονος Φατίχ Ουζουναγιάλα, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, από τον περασμένο Απρίλιο με το πρόσχημα πάντα του αιτούντος άσυλο ως δήθεν πολιτικά διωκόμενο άτομο από το καθεστώς Ερντογάν.

Η συμμορία «Ντάλτονς» με ηγέτη τον διαβόητο κακοποιό Μπαρίς Μπογιούν που συνελήφθη πέρυσι στην Ιταλία, έγινε γνωστή στη χώρα μας όταν έξι μέλη της έπεσαν θύματα εκτέλεσης τον Σεπτέμβριο του 2023 στην Λούτσα. Η οργάνωσή του είχε διεθνή εγκληματική δραστηριότητα και βρισκόταν σε πόλεμο με άλλες εγκληματικές οργανώσεις της Τουρκίας και με την μαφιόζικη οργάνωση «Σκάλιαρι» του Μαυροβουνίου.

Σε βάρος του Ουζουναγιάλα εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος αναζητούνταν από τις διωκτικές Αρχές της Τουρκίας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της συμμετοχής σε δομημένη εγκληματική ομάδα, η οποία εξανάγκαζε οφειλέτες να πληρώσουν χρέη προς πιστωτές, χρησιμοποιώντας απειλές, εκφοβισμούς, εξαναγκασμό, φόβο και βία, είχε καταδικασθεί στην Τουρκία, σε 20 χρόνια φυλακή.

Οι ελληνικές Αρχές που τον παρακολουθούσαν διαρκώς από τον Απρίλιο και μετά, βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες τουρκικές, γνώριζαν ποιος ήταν και ανέμεναν την έκδοση του διεθνούς εντάλματος που μόλις μερικά 24ωρα αφού εκδόθηκε, εκτελέστηκε με μια αιφνιδιαστική έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. χθες, σε διαμέρισμα 3ου ορόφου όπου διέμενε στην Θεσσαλονίκη, την στιγμή που έπινε αμέριμνος τον καφέ του στο μπαλκόνι.

Οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν μάλιστα πως το ηγετικό στέλεχος των «Ντάλτονς» είχε συχνά επαφές και με τους δύο Τούρκους που έπεσαν τον περασμένο Φεβρουάριο θύματα ένοπλης επίθεσης έξω από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στον Δενδροπόταμο που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]