Αθήνα Καιρός

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο 46χρονος μετά από 13 χρόνια – Κατηγορείται για ληστεία μετά φόνου

3 λεπτά
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο 46χρονος μετά από 13 χρόνια – Κατηγορείται για ληστεία μετά φόνου
Φωτό αρχείου

Δεκατρία χρόνια μετά τη δολοφονία 65χρονου στη Θεσσαλονίκη, το κίνητρο της οποίας ήταν η ληστεία, ένα από τα εμπλεκόμενα άτομα αναμένεται να καθίσει - για πρώτη φορά - στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Πρόκειται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για έναν 46χρονο που είχε ταυτοποιηθεί ως εκ των δραστών, ενώ παραπέμφθηκε με βούλευμα να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για ανθρωποκτονία και ληστεία από κοινού.

Κατά τις ίδιες πηγές, συνελήφθη στη Σερβία και εκδόθηκε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η υπόθεση αφορά το έγκλημα που διαπράχθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2013, όταν ο 65χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο κατά τη διάρκεια ληστείας στην περιοχή της Τούμπας.

Για την υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινές που φθάνουν την ισόβια κάθειρξη και επιπλέον πρόσκαιρες καθείρξεις τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του θύματος, ο σύζυγός της και δύο ακόμη αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η οικιακή βοηθός φαίνεται πως ενημέρωσε τον σύζυγό της για την οικονομική κατάσταση του 65χρονου. Με τη σειρά του ο σύζυγος φαίνεται πως “ανέθεσε” στους φυσικούς αυτουργούς της διάπραξη του εγκλήματος. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα παρακολουθούσαν επί ημέρες το σπίτι του παθόντα.

Την ημέρα του εγκλήματος, οι δράστες οδήγησαν τον 65χρονο στο υπόγειο της πολυκατοικίας, όπου τον ακινητοποίησαν, τον φίμωσαν και τον έδεσαν, με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό του θάνατο. Στη συνέχεια αφαίρεσαν τιμαλφή και τα κλειδιά που είχε ο άτυχος άντρας πάνω του, και εισήλθαν στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν η γυναίκα του 65χρονου, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Η οικιακή βοηθός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11,5 ετών, ενώ οι υπόλοιποι τρεις εμπλεκόμενοι σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις, ο καθένας.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]